Herkese Merhabalar...
Oncelikle butun cocuklarin ve icinde cocuk ruhu olan herkesin 23 Nisan Cocuk Bayram'ini Kutluyorum.
Bizler avrupada yasayamiyoruz bu bayramlari ancak tv'den gorup yasamaya calisiyoruz, cocuklugumda ne heyecanli gecerdi o gun sabaha kadar uyuyamazdim heyecandan, yarin bayram gosteri yapicaz diye, ellerimizde ponponlar, bi baska sene minik foklor elbiselerimiz nede guzel olurduk, keske buyumesek hep oyle cocuk kalsaydik :)
Bugunki tarifim isminde de oldugu gibi çıtır peynir kasesinde makarna salatasi.
Peynirli citir kaseyi uzun zamandir yapmak istiyordum ama diyet olunca hep erteledim durdum :) gecenlerde yeni tanistigim cok tatli bi arkadasima yaptim ama onun ikizler ,benim minik cadi olunca malum yediginden insan hic bisey anlamiyor :) ama cok guzel olmustu.
Sunumu cok guzel icerisine istediginiz herseyi koyabilirsiniz, yanliz fazla sivi olmasinki alttan akabilir,yada koyacaksaniz eger iki kaseyi ust uste koyup o sekildede sunabilirisiniz.
Peynir kasesinin buyuklugunu istediginiz boy yapabilirsiniz , yerkende ustteki resimdeki gibi kaseden biraz alip icine salata koyup yiyinki iste nasil guzel bi lezzetmis bunun farkina varin diyerek kesinlikle yapmanizi tavsiye ederim :)
NOT:Ben bu tarifte fransiz kasari kullandim turk kasariyla hic denemedim ama tarifi yayinladiktan sonra bikac kisi turk kasariyla denemis ama sonuc malesef olmamis :( fazla eriyip tert ceviremedikerini soylediler, benim henuz deneme firsatim olmadi en yakin zamanda deneyip resimli eklicem ama turk kasari ile yapanlar yine ayni isinmis tavaya kasari koyup eritip biraz altini kizartsin, ters tarafini cevirmeden kizarmis tarafi ustune gelecek sekilde direk bardagin uzerine koyun seklini verip orda donmasini saglayin, denemedim ama bu sekilde olacagini zannediyorum.
(Malzemeleri belirli bi miktar degil yeteri kadar yaziyorum, siz kisi sayisina gore goz karari yapabilirisiniz,peynir kasesinin boyutunu istediginiz sekilde ayarlayabilirsiniz.)
Kullanilan Malzemeler:
Yeteri kadar kasar peyniri rendesi (fransiz kasari kullandim)
haslanmis makarna
haslanmis nohut
konserve misir
kirmizi biber
domates
salatalik
marul
maydanoz
taze nane
zeytinyag
limon suyu
tuz
Tarifin Hazirlanisi:
Isitilmis tavanin ortasina yuvarlak sekilde kasar peyniri serpiyoruz(resimde goruldugu gibi) harli ateste alt kisminin kizarmasini sagladiktan sonra ters cevirip diger yuzude ayni sekilde kizartip su bardagini ters cevirip uzerine erimis kasari koyup kase seklinde sekil veriyoruz.
Burda dikkat edilmesi gereken tavanin kizgin olmasi ve kasar peynirinin fazla kurumus olmamasi, eger az ateste yaparsaniz kurur ve bardak uzerinde sekil veremeyip kirabilirisiniz,kizartilmis hali yumusak olamasi gerekir sekil verebilmeniz icin.
Salata icin tum malzemeleri karistirip uzerine zeytinyag,limon suyu ve tuz koyup karistirip kasar kaselerinin icine koyup servis yapabilirisiniz.
AFIYET OLSUN...
16 yorum:
nasıl canım istedi anlatamam Türkiye'de olsan üşenmez gelirdim sana valla :)
Eline sağlık , öpüyorum seni ve şirineyi :)
Canimm ellerine saglik bunun tarifini merakla bekliyordum ! tesekkürler :)
harikasınız, süper fikir, ellerinize sağlık.bunu deneyeceğim, teşekkürler...
ne kadar güzel görünüyor dantel gibi olmuş peynir
ellerinize sağlık süper
sevgiler:)
ellerine saglik canim
denemek isterim bunu...
cok tatli olmus
Öznurcum bu muhteşem bir mama olmuş :)
Ellerine,emeğine sağlık..
Afiyet şifa olsun canım..
Sevgilerimle :)
harikasın canım bayıldım ben bu fikre muhakkak deneyeceğim:) ellerine sağlık.
Oznurum canimsin hos geldin bloguna .. ozledim boyle tatli guzel tariflerini . Harika olmus canim benim.. Eline saglik olsun..
Cok guzel tarif..
'Seni her yerden izlemek keyifli..
Eline saglik olsun.. Sevgiler..
süper bir görüntü bayıldım
ellerine sağlık
hiç aklıma gelmicek bişey nefis,harika çok beğendim tarifi aldım müsadenle,ellerine sağlık :)
Bugün mübarek Regaip gecesi. Her hikmetli işin seçimi ve ayırımı bu gecede yapılır. Kulların rızık, ecel gibi işleri, zelzele, güneş tutulması gibi tabii olayların bilgileri Kader Kitabından alınarak ilgili meleklere bırakılır. Rabbimizin tüm kullarına hayırlı yazılar yazması dileklerimizle Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.
Muhtesemsin :)
Ben iki kez denedim olmadı.peynir eriyor anlayamadim.Acaba kasar peynirin cinsi yada yağlı olmasi etkilermi?kolaylıklar dilerim .Mutfakkolik.net Emel
Emel hanim olmamisinin sebebini bende yeni ogrendim ,sizden once birisi daha denemis olmamis, sebebi ise ben fransiz kasar peyniriyle yaptim fazla yagli olmadigindan rahatca alt ust kizartip cevirebildim ama turk kasariyla hic denemedim deneseydim bende de mutlaka aynisi olurdu ,bunu not olarak yazip turk kasariyla denicem ama eger bir daha yaparsaniz yine ayni sekilde kasari koyup eritip biraz alti kizarsin, kizarmazsada onemli degil, onu alt ust yapmadan direk alip bardagin uzerine koyup donmasini saglayin, yapmadim ama anladigim kadariyla cok yagli oldugundan fazla eriyip terst cevirmek mumkun olmuyor, en yakin zamanda turk kasariyla deneyip eklicem ,kusura bakmayn bende yeni farkina vardim
Harika bir sunum olmuş. ellerinize sağlık... ama çok canım cekti:) akşama deneyeceğim...
iyi bir site.
Yorum Gönder