Kisa bir aranin aradindan herkese merhabalar...
Zaman ne hizli geciyor boyle, her yayinimdan sonra haftada bir yayinlayacagim diyorum yine geciyor aradan en az 2 hafta ki insan farkina varamiyor ama bu arada Almanya'dan annem geldi iki hafta kaldi yanimda, doyasiya ozlem giderdik,yedik-ictik,gezdik-tozduk derken bi bakmisiniz ayrilik zamani gelmis herkes normal hayatina donmus.
Bu tarifi cok kisi bilir, genelde muhallebi ile yapiliyor ama ben irmikli daha cok seviyorum senelerdir hep bu sekilde yaparim.
Senelerin tarifi olsada resimler gecen senenin resimi yine arsivin kiyisindan kosesinden buldum,ekleyim bari bana kusmesinler dedim :)
Tadini tarif etmeme gerek yok sanirim:) bildigimiz tad bildigimiz lezzet, Ramazanda artik yaklasiyor tam ramazanda yapilacak guzel bi tatli.
Kullanilan Malzemeler:
2 paket etimek yada yeteri kadar
3,5 su bardagi seker
5 su bardagi su
3,5 su bardagi seker
5 su bardagi su
1 su bardagi seker
5 bardak (1litre)su
1 paket vanilya
1 su bardagindan biraz az sut
Tarifin Hazirlanisi:
Bir tencereye su ve sekeri koyup kaynatiyoruz ,kaynadiktan 10-15 dk sonra kapatiyoruz, 5-10 dk kadar cok az ilitiyoruz.
Bir tencereye su ve sekeri koyup kaynatiyoruz ,kaynadiktan 10-15 dk sonra kapatiyoruz, 5-10 dk kadar cok az ilitiyoruz.
Etimekleri iki kat olcak sekilde tepsiye diziyoruz , serbeti etimeklerin uzerine dokup hafif cekmeye baslayinca serbeti kaynattigimiz tencerenin icine irmik ,seker, vanilya ve sutu koyup ocakta koyulasana kadar karistiriyoruz, etimeklerin uzerine sicak sekilde dokup tamamen sogumaya birakiyoruz.
Sut ve krem santiyi mikserde kopuk haline gelene kadar cirpiyoruz,irmigin uzerine surmeden once ,sIkma torbasina biraz krema koyuyoruz uzerini suslemek icin,
kalan kremayida irmigin uzerine yayip duzeltiyoruz , kare kare kesip torbadaki krema ile resimde goruldugu gibi susluyoruz, ben boncuk sekerler, ve simler kullandim ,sizler istediginiz sekilde susleyebilirsiniz, buzdolabinda bikac saat beklettikten sonra servis yapabilirsiz.
AFIYET OLSUN...
Sut ve krem santiyi mikserde kopuk haline gelene kadar cirpiyoruz,irmigin uzerine surmeden once ,sIkma torbasina biraz krema koyuyoruz uzerini suslemek icin,
kalan kremayida irmigin uzerine yayip duzeltiyoruz , kare kare kesip torbadaki krema ile resimde goruldugu gibi susluyoruz, ben boncuk sekerler, ve simler kullandim ,sizler istediginiz sekilde susleyebilirsiniz, buzdolabinda bikac saat beklettikten sonra servis yapabilirsiz.
AFIYET OLSUN...
10 yorum:
yemek istiyorum
çok harika görünüyor ellerinize sağlık
elıne sağlık cok severım
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
çok zarif bir tatlı olmuş tabakta durduğu gibi durmaz bu tatlılar oldumu yemek lazım ellerine sağlık canım
Tatlı tarifi için teşekkürler :)
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefisss....
Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
gerçktende 100 100 marifet bravo
sütlü tatlı olarak gerçekten çok leziz gözüküyor. Tarif için teşekkürler
mommyslifetime.blogspot.com
süpersiniz çok hoş paylaşımlar takip ediyoruz sizi
Yorum Gönder