Bikaç sene aradan sonra Hepinize Selamlar Hayırlı Ramazanlar...
Beni unutmadınız dimi?
İnstagram'da olanlar biliyor ama blog arkadaşlarım belki unutmuştur.
Bloguma kaç yıl ara verdim sebebide instagram olmasıydı ☺️ orası daha kolayıma gidiyor hemen paylaşıyordum tariflerimi ama şimdi diyorum neden blogum varken ara verdim🙄 yaptıklarımı yine tariflerimle paylaşıcam inşallah uzun uzun yazılar olmasada ☺️
Ramazan diyince akla özellikle tatlılar geliyor, normal zamanda fazla tatlı tüketmiyoruz ama iftar sonrası tatlı isteği tavan yapıyor ☺️
Bende böylece ilk tarifime tatlı ile başlamak istedim.
Şambali tatlısını birçoğunuz bilirsiniz bereketli çok güzel bi tatlı, yapmayanlar varsa kesin yapmalarını öneririm. 👌🏼
ŞAMBALİ (Şam) TATLISI
💥3,5 su bardağı irmik
💥1,5 su bardağı toz şeker (ben esmer şeker kullandım)
💥1,5 su bardağı sulu yoğurt
💥Yarım su bardağı süt
💥Yarım su bardağı un
💥1,5 çay kaşığı karbonat
💥1 tatlı kaşığı vanilya yada vanilya aroması
Üzeri için:Kabuksuz badem
Şerbet için:
💥5 su bardağı su
💥4 su bardağı toz şeker
💥Çeyrek limon suyu
💥Çok az tuz
Yapılışı:
💥Bir kaba irmik,şeker,un,karbonat ve vanilya koyup karıştırın.
💥Üzerine yoğurt ve süt kıyup iyice kadıştırdıktan sonra yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine döküp üzerini düzeltin.
💥Üzerini bi bezle örtüp yaklaşık 1-1,5 saat beklemeye bırakın.
💥Üzerini videoda görüldüğü gibi baklava dilimi şekilde kesip üzerine kabuğu soyulmuş badem dizin fazla bastırmayın.
💥(Badem kabuklarını soymak için yeteri kadar bademi suda biraz haşlayıp soğuyunca kabuğunu çıkarın)
💥Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişmeye bırakın.
💥O sırada tencereye şerbet malzemelerini koyup normal ateşte 20 dk kadar biraz koyulaşsın ve daha sonra altını kapatıp ılımaya bırakın.
💥Altı üzeri nar gibi kızaran tatlıyı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince hafif ılık şerbeti tatlının üzerine az az dökün.
💥Fırının kapağı açık olacak şekilde tekrar kapalı fırına koyun oranın sıvicaklığıyla daha güzel şerbetini çekmesi için.
💥En az 5-6 saat olacak şekilde beklettikten sonra servis yapın. ( bir gün bekleyince dahada lezzetli oluyor)😉
Ayrıca tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak yayınlamaya başladım. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder