Yeni bir haftanin baslangiciyla herkese selam olsun.
Yaz geliyor demeden oyle bi hizli geldiki, kac gundur nefes alamicak kadar sicaklar vardi ve sukurki en sonunda yagmur yagdi bugun, bilirsinizki avrupanin havasi hep yagislidir ama bu sene yagmur goremedik hasret kaldik ve Rabbimden bunada sukur diyorum.
Yaz geldi demisken cok kisinin sevmedigi kabaklarda cikti tam mevsimine geldik artik bol bol tuketmek gerekirken cogu evde kabak denilince suratlar bi dusuyor nedense :)
ve tam tersi kabagi ben cok severim ama bi turlu sevdiremedim o ayri
daha oncede kabakli degisik tarifler vermistim ,bu tarifimide kilis kebabindan esinlenerek yaptim.
Kilis kebabini devamli yaparim cok severim o patatesle yapiliyor tabi bizdede kabak sevilmeyince ayni yontemi kabakla yapmak istedim buda guzel oldu guzelcede yenildi :)
tabi yine bu resim yeni degil blogumu acmadan once yapmistim gerilerde kalmis baya ,artik zamani geldi ekleyim dedim,rahatsizligim dolayisiyla onceden yaptigim tariflerimi temizliyorum arsivden :)
Bu tarifi yaparken hic olculu kullanmadim hepsini goz karari yaptim ama size yine goz karariyla miktarini vericem,tabi bizim ev hanimlarina bu gibi tarifler artik miktar gerektirmeden goz karari yeterli oluyor :)
Kullanilan Malzemeler:
Kofte harci icin:
yarim kilo kadar orta yagli kiyma
1 tane sogan
yarim cay bardagi kadar sivi yag
tuz,istediginiz baharatlar
1 kasik salca
1 dis sarimsak
1 tane rendelenmis kabak
alt ve uzeri icin:
2-3 tane kabak
tuz,ve biraz baharat
Tarifin Hazirlanisi:
Kiymayi bir kaba alip uzerine sogan ve sarimsagi rendeliyoruz,sivi yag,salca,tuz ,baharatlar ve rendelenip suyu sikilmis kabagi koyup iyice kofte harcini yoguruyoruz.
Tepsinin yada borcamin altini yaglayip ,uzeri ve alti icin kabaklari incecik yuvarlak dilimleyip tuz ve bahatlayip,karistirip bir sira tepsinin altina dizip uzerine tum olarak kofte harcini koyup her yerini ayni sekilde duzeltip ,uzerine yine kalan dilimlenmis kabaklari bir sira dizip domatesle susleyip isitilmis firinda kofteler suyunu birakip cekene ve uzeri kizarana kadar pisirip ,firindan cikardiktan sonra dilimleyerek servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
18 yorum:
Merhaba; ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrr...öptüm...
Canım ellerine sağlık.. Nedense sevilmiyor işte kabak :) Ama biz onuda yedirecek bir tarif buluruza en güzel örnek olmuş seninki :)
Öpüyorum...
eline sağlık olsun canım görüntü harika
eminim tadıda öyledir
benimde buna benzer bi tarifim var
ben bildiğimiz köfte harcı yoğuruyorum
kabakları uzunlamasına incecik doğruyorum kabuklarını soymadan
sonra kabakları tek kişik fırına dayanıklı kaplara kenarkarı dışarı sarkacak şekilde diziyorum
ortasına köfte harcını ekleyip kenarda kalan kabakları ortaya alıyorum
ve fırınlıyorum
Sonra fırın kabından çıkartıp üzerine kaşar rendeliyorum ( ters çevirip) bir iki dakika daha fırına veriyorum .
yanına da domates sos
güzel oluyor :)
Öznur'cum ellerine sağlık görüntü harika öpüyorum.
eline sağlık canım.. çok lezzetli ve sunumuylada güzel bir yemek olmuş
sevgilerimle..
güzel bir değerlendirme olmuş tatlım ellerine sağlık olsun:) kabak dizmek patates dizmekten daha güzel bence bu köftenin üzerine:))
değişik bir yemek olmuş canım ellerine sağlık çokta lezzetli görünüyor
sevgiler:)
nefis gözüküyor ellerine sağlık canım mini mini bebeğimize kucak dolusu sevgiler...
tam mevsimi kabagın.kimbilir ne leziz olmuştur.ellerine saglık.
Of of diyorum .Çok lezzetli görünüyor saat de 4,30 olmuş zaten birde diyet of yaaa .
neyse canım Ellerine sağlık.Afiyet olsun.
goruntu super....ellerıne saglık
çokk güzelll gözüküyor eline saaglıkk
Ben kabağı çok seviyorum.Özelliklede salatasına doyamıyorum.Böyle kebap üzerinde kullanmak çok iyi fikir.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
nefis bir görüntü.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle;
Merhaba canım çok güzel bir tarif ellerine sağlık.. Hayırlı Cumalar..
COK GUZEL GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER
Kabağın her haline bayılırım ellerine sağlık güzel bir tarif..
Çok lezzetli ve hafif görünüyor. Teşekkürler!
Yorum Gönder