26 Mayıs 2011 Perşembe

BAL KABAKLI TART (Tarte à la Citrouille)



Bugun blogumun dogum gunu ,masallah tam 1 sene olduk
bikactir yazimda zamanin ne kadar hizli gectigini devamli yaziyordum yine bu yazimda'da zaman okadar cabuk gectiki 1 sene doldurmusum
suan mayis ayindayiz aklima birden geldi ,benim blogumun bu ay dogum gunuydu :)
iyiki dogdu iyiki var ,son zamanlarda fazla ilgi gosteremesemde artik dogum gunuyle ilgiyi fazlasiyla haketmis oldu :)
2011 benim icin hayirli bi seneydi insallah hep boyle devam eder ,tabiki insallah hep birlikte.




Bu guzel gun icin ,tabiki yine kistan kalan bir tarifimi eklemek istedim.
Bal kabakli tart'i hep Fransiz sitelerinde gorurdum ama hic denememistim, tam kabak zamaninda bal kabak tatlisi yapmak icin almistim, tatliyi yaparken aklima bu tart geldi dedim cok az tart icin birakim birde onu deneyelim bakalim iyi olcakmi diye
ve iyiki denemisim cok guzel bir lezzet oldu,kesinlikle tavsiye ederim ,hep bal kabakla ayni tarifler uygulaniyor birde tart olsun dedim, gerci hic turk sitelerinde bakmadim daha once tart yapan olmusmuydu ama mutlaka olmustur.
Icerisinde sekerli yogunlastirilmis yada koyulastirilmis sut kullandim ,iste bu tarifi yapmak icin bu gerekli
sanirim suan Turkiyede buyuk marketlerde bulunuyor ama heryerde bulunuyormu bilemiyorum
hatta yogunlastirilmis sutle birde Pepelam bir tarif vermisti hatirlarsaniz,sekerli olunca icerisine ne sut ne seker ne krema katmaya gerek kalmiyor ,sadece bir kutu yogunlastirilmis sut yeterli oluyor
insallah bulursunuz da denersiniz bu tarifi.





Kullanilan Malzemeler:
Tart hamuru için:
2 su bardagı un
125 gr margarin yada tereyag
1 cay bardagı pudraseker
1 tane yumurta

ic sos icin:
500 gr bak kabak
1 kutu yogunlastirilmis yada koyulastirilmis sut
(Fransizca:Lait concentré sucré)
2 yumurta
yarim tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tarcin
istege gore 1 tatli kasigi zencefil

Tarifin Hazirlanisi:
ilk olarak hamuru yogurmak icin malzemeleri bir kabta yoguruyoruz,yogurduktan sonra bu hamuru buzdolabinda 10-15 dk kadar dinlendiriyoruz.
sosu icinse bir tencereye kaynamis su koyup icine tencereden bi boy kucuk suzgec koyup uzerine dilimledigimiz kabaklari koyup,tencerenin kapagini kapatip kabaklar yumusayana kadar pisiriyoruz, ben artik butun sebezeleri bu bu sekilde buharda hasliyorum tum vitamini icinde kalsin diye, tabi siz kaynayan suya kabaklari atip yumusayana kadar pisirebilirsiniz.
Kabaklar pistikten sonra bir kaba alip catalla ezip sogumaya birakiyoruz.
Bir derin kaseye koyulastirilmis sut, yumurta,tuz,tarcin ve dilerseniz zencefil ilave edip hepsini birlikte mikserle iyice cirpiyoruz,soguyan kabak puresinide ekleyip birlikte yine biraz daha karistiriyoruz.
Tart hamurunu tart kalibina gore cok kalin olmayacak sekilde acip,kalibin altini ve kenarlarini tereyagla yaglayip unlayip uzerine hamuru guzelce yerlestiriyoruz,uzerlerine catalla bikac delikleryapiyoruz
hazirladigimiz sosu hamurun uzerine dokup onceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat kadar pisiriyoruz,pistigini kurdan batirarak anlayabilirsiniz illaki 1 saat degil firina gore degisir,pisen tarti firindan cikardiktan sonra soguk olarak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...









23 yorum:

mndlna dedi ki...

Yaa çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Çok güzel gözüküyor iştah açıcı.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar canım bende hayırlı akşamlar diliyorum önce! ardındanda başarılarının devamını tabiki blogunu çok beğeniyorum sevgiler nice seneler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ellerine sağlık,sevgilerrrr...

Unknown dedi ki...

İyiki bloğunu açmısşın bizimle güzel lezzetler paylaşıyorsun.. nice yaşlara.. her ne kadar bal kabağını sevmesemde cheesecake harika görünüo :)

Unknown dedi ki...

sunum süper lezzetini anlatıyor zaten ellerine sağlık canım.
sevgiler

Nehir Butik Pasta dedi ki...

nice yaşlaraaa!!!!
tart harika görünüyor fotoğraflarda çook profesyonel
ellerine sağlık arkadaşım

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BİRTANEM..MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR..FOTOLARA AYRICA BAYILDIM..İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ YIL BLOGUNUN 2. MELEĞİNİN 1. DOĞUMGÜNÜNÜ DE KUTLAYACAĞIZ..RABBİME EMANET OL TATLICIĞIM..SEVGİ VE MUHABBETLE KUCAKLIYORUM..

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, süper görünüyor. Türkiye'de bildiğim kadarıyla koyulaştırılmış süt diye bişi yok ama acaba krema kullansak olurmu ki:) Bloğunu yeni keşfettim, çok güzel bir blog. Bu arada ben de hamileyim,19.haftadayım, sen kaçıncı haftadasın şimdi?

Unknown dedi ki...

umarım daha uzunca zamanlar beraber oluruz.ellerine saglık.

Unknown dedi ki...

Joyeux anniversaire de ton blog !! Tarti bende cesaret edemezdim denemeye basta, iyiki dnemessin cesaret geliverdi birden öznurcum. Ellerine saglik, kendine iyi bak

Ferkay dedi ki...

Nice yıllara canım, ellerine sağlık.
Sevgiler..

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Süper görünüyor Öznurcum ellerine sağlık sevgiler..

Sgt.Pepper dedi ki...

nooooooooooooo...ma come si può resistere ad una torta del genere...dev'essere deliziosa, davvero buonissima...e poi è presentata splendidamente!!!!
complimenti!!!!
a presto,
ciaoooooooooooo

Duygu dedi ki...

Balkabakli payi sonbaharda hep yaparim ben. Harika bir lezzet. Ellerine saglik canim.

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Kandilin mübarek olsun Öznurcum..

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika bir sunum, emeğinize sağlık.
Sevgiler....

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)

Narince dedi ki...

Nice yıllara sevgili Öznur!

Syhn dedi ki...

süper görünüyor!!
elleirne sağlık.
blog yaşına hayırlı uğurlu olsun ;)

kalpkurabiye dedi ki...

canım daha nice uzun zamanlar hep buralarda ol inşallah:)
iyiki gelmişsin:)
tart da nefis görünüyor ellrine sağlık olsun :)
kocamn kocaman sevgiler benden:)

aslı dedi ki...

Hayırlı olsun sevgili Öznur.
Tatlı çok ama çok iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık olsun.

DOĞU dedi ki...

merhaba, tarifi denemek istiyorum ama yogunlastirilmis yada koyulastirilmis sut yerine krema veya normal süt olabilir mi?

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Dogu cevabinizi gec verdigim icin kusura bakmayin? hic denemedim ama Yogunlastirilmis sut yerine krema olur zannediyorum denemek gerekir birde benim kullandigim sekerli oldugundan ben seker katmamistim ama ssekerde ilave etmek gerekir