23 Mayıs 2011 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI



Zamanin ne kadar hizli gectigini bu corbaya bakinca daha iyi anladim.
Aralik ayinda yaklasik  6 ay oncesinde Almanya'ya annemlere gittigimde yapmistik bu corbayi
tarifler arasinda bakinirken hangisi kislik tarifse yaz tam gelmeden oncesinde onu ekleyim derken bir baktim ki bunu yapali 6 ay olmus ,ne zaman bu kadar ay geldi gecti anlamadik,aylar yillar okadar hizli geciyorki kimse yetisemiyor hizina.
Ve artik bu tarifimin zamani coktan geldide gecti bile ,bende diger kisa birakmak istemedim yine  cani isteyenler icin mutlaka lazim olur diye eklemeye karar verdim.

Iskembe corbasini cok severim ama  malesef buralarda iskembe bulma sansimiz olmuyor, yada arap kasaplarinda oluyor ama gelde guvenip al :(
Almanya'da turk cok oldugu icin iskembeleri artik kasap ve marketlerde tertemiz bisekilde bulup almak mumkun.
Bende hazir oraya gitmisken alip yaptik ve tadina doyamadim ,kokusuna malum dayanilmiyor ama tadi tam tersi nefis oluyor,tabi kokusundan dolayi ogun eve gelmeyenleride cok bilirim dogrusu :)

Daha oncelerinde iskembe corbasini ictim ama yapmamistim hic, Almanya'da bir restaurant isletmecisinden ozel alindi bu tarif, sanirim cok tarifte yogurt katiliyor ama bizimkinde yoktu hatta yogurda hic gerek yoktu denilcek kadar guzeldi diyim ve fazlasiyla ovdukten sonra simdi tarifi vereyim en iyisi :)





Kullanilan Malzemeler:
800 gr hazir haslanmis iskembe
yarim cay bardagi sirke
yarim cay bardagi limon
8 dis sarimsak
4 yumurta sarisi
1 bardak un
2 kasik dolusu margarin
tuz,pulbiber
biraz tereyag



Tarifin Hazirlanisi:
Bir tencereye yag konulup erittikten sonra un ilave edilip karistirilir,uzerine biraz soguk su ilave edip topaklanmadan yine karistirilir,hazir haslanmis iskembe kucuk dogranip uzerine koyup karistirdiktan sonra uzerine yeterince su ekleyip biraz kaynatilir.
Sirke,limon, sarimsagi ve yumurta sarisini karistirip corbaya yavas yavas karistirarak ilave edilir yeterince kaynatilir,iskembeler pistikten sonra ayri bir tavada tereyag eritilip biraz pulbiber koyup hafif kizardiktan sonra corbanin uzerine dokulup en son tuzu ayarlanip servis yapilir .

Not: (iskembeler haslanmamis ise,siz bir dudukluye iskembeyi koyup uzerine haslancak kadar su koyup bir tane sogan dilimleyip agzi kapali 1 saat kadar iskembeler haslanir,haslandiktan sonra kucuk dogranip yukardaki islem yapilir.)
AFIYET OLSUN...
 
 
 




Babam dedi ki tamam yeter artik su maydonuz bogulacak kollarida batmaya az kaldi, beni kurtarin diye bagiriyor sunu kurtaralim dedi :)
bende orda kurtarma islemi sirasinda kucuk bi kacamak yaparken makinaya yakalanmisim :)








9 yorum:

Fatma dedi ki...

amaaan ne zaman olsa güzel yemek her daim yenir bizde canım ohh mis gibi canım çekti ellerine sağlık sevgiler

su dedi ki...

ellerınıze sağlık eşim çok sever

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık tatlım:)
Allah hepinize kolaylıklar versin, gurbette yaşamak çok zor:(
dilerim iyisindir?
mutlu günler dileirm canım..

Aycan dedi ki...

Çok severim ama , yılda bir defa bekli yediğim bir yemek.Ellerinize sağlık.

Selamlar;

Eylem dedi ki...

zaman gerçekten su gibi akıp gidiyor.bende işkembe çorbası sevdalılarındanım.ellerine saglık.

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Tatlim:)) ben agzima sürmem, ama esim bayilir !! Ellerin dert gôrmezsin

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

bende bende severim :)) ellerine saglik canim böyle yogurtsuzda cok lezziz görünüyor..denemek lazim ;)
sifa kan olsun bebisine :)) sicacik sevgiler

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Bayılırım işkembe çorbasına ellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle..

UMUTSEPETİ dedi ki...

Hakikaten zamanın hızına yetişebilmek mümkün değil..
Yaz ne zaman geldi anlayamadım ben..
Fakat çorba içmenin yazı kışı yoktur bende:)
Çok severim hepsini de..
İşkembe çorbası hiç denmedim ama,çok nefis gözüküyor..
Birgün mutlaka denenecek :)
Ellerine sağlık Canım..
Bebişine ve sana mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..