Bes caylarimizin olmazsa olmazi special su boregimiz
okadar guzel tadi var ki begenmeyen yoktur sanirim.
Kullanılan Malzemeler:
5-6 tane yumurta
2-3 su bardagi su
Aldigi kadar un
biraz tuz
ic Malzemeler:
biraz peynir
bir demet maydanoz
2 su bardagi sut
yarim su bardagi sivi yag
100 gr tereyag
Tarifin Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini katip iyice yoguruyoruz,yogurduktan sonra hamuru biraz dinlandiriyoruz
dinlenen hamuru 10 parcaya bolup ,her birini pisircegimz tepsiye gore acalim
ve bu arada tenceye bol su koyup kaynamaya birakiyoruz
ilk actigimiz yufkayi yaglanmis tepsiye seriyoruz,kalan hepsini acip ,bir tanesini en ust icin birakip kalan hepsini kaynayan suya dikkatlice atip bi dolandirip hemen cikarip soguk suya batirip suyunu aliyoruz
tereyagini eritiyoruz,sut ve sivi yagi karistirip bu ilk serdigimiz yufkanin uzerine biraz sutlu karisimdan bir kasik kadarda tereyag serpiyoruz,pisirdidigimiz yufkalari tek tek serip her seferinde aralarina biraz sut karisim bir karisk teryag serpip ,ortaya gelince peynirli harci koyup yine kalan pismis yufkalai koyup soslarini dokuyoruz
bir tane pismemis ayirdigimiz yufkayi en uste seriyoruz,uzerine yumurtayla sivi yagi karistirip suruyoruz, onceden isitilmis firinda boreklerin uzeri kizarana kadar pisirip ,tepsiyi alip hemen uzerine islak bez ortuyoruz uzeri kurumamasi icin ,ve boregimiz hazir,simdi servis yapabiliriz.
AFIYET OLSUN...
4 yorum:
oldukça leziz gözüküyor ellerinize sağlık
cok teskkur ettim
offf canım çektı. çok lezzetli görünüyor.
harika görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder