4 Haziran 2010 Cuma

ETLİ PİLAV

Vazgecilmez tadlardan birisidir et kavurma ve pilav.

Kullanılan Malzemeler:
500 gr et
1 tane sogan
2 kasik siviyag
2 kasik tereyeg
1 su bardagi haslanmis nohut
baharatlar
tuz

3 su bardagi pirinc
1 tane tavuk bulyon
3 kasik tereyag
6 su bardagi su
tuz

Tarifin Hazırlanışı:
Et kavurmayi yapmak icin bir tencereye yagi koyup soganlari kucuk dograyip ikisini kavuruyoruz, dogaradigimiz etleride atip kavuruyoruz,arada karitirarak etleri pisiriyoruz,pismeye yakin haslanmis nohutlari,bahatlari ve tuzunu atiyoruz
Pilav icinse pilav tavasina yaglari koyup biraz karistirip ,iyice yikadigimz pirincleri dokup bulyonu atip guzelce kavuruyoruz,en son tuzunu atip suyunu dokup kaynayana kadar harli kaynadiktan sonra dusuk ateste pisiriyoruz,pirince biraz dinlenmeye birakiyoruz.
Her iki yemegide ikiye boluyoruz, bir kek kalibinin altina ilk once etin yarisini onun ustune pilav yine et ve en uste pilac seklinde koyup duzeltiyoruz ve buyukce bir servis tabagina kek kalibini ters ceviriyoruz etler uste gelcek sekilde.
AFIYET OLSUN...






3 yorum:

Pepela dedi ki...

İşte geldim burdayım
Etli pilav yemede uzmanım :)))

Oznur dedi ki...

hosgeldinn
madem uzamansin buyur canim tadina bak :)

su.ay dedi ki...

offf offf nasıl canım çekti şimdi. görüntü muhteşem yaaaa.