22 Haziran 2010 Salı

BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBABI



Bu tarifin orjinalinde tencerede pisiyor, ama ben firinda yaptim ,tabi tencerede daha kisa surede piserken firinda uzun zaman kaliyor patlicanlar iyi pismesi icin
gorsel acidan harika bir yemek ,bu yemegi yapmak icin iyi bir patlican secmek gerekiyor
ozellikle turkiyede ince uzun yaz patlicanlarindan harika olur
benim patlicanlar baya kalindi :)iste gordugunuz sekilde ancak oldu.
Kullanilan malzemeler:
3 tane patlican
500 gr kiyma
1 tane sogan
3-4 yemek kasigi ince bulgur
bir yemek kasigi salca
baharatlar
maydanoz
biraz sivi yag

salcali sos

Tarifin Hazırlanışı:
Patlicanlari tam kopartmadan 1 cm kalinlikta verev kesilir resimde goruldugu gibi
kofte icinse kiyma,rendelenmis sogan,ince bulgur,salcabaharatlar,kiyilmis maydanoz, ve bikac kaik sivi yag koyup iyice yoguruyoruz,koftelerden kucuk parcalar alip patlicanin verev kestigimiz yerlere kofteyi yerlestiriyoruz, bu sekilde patlicanin her yerine kofteleri yerlestirdikten sonra, firin tepsisine dizip, su salca biraz tuz karistirip sos yapip patlicanin uzerine dokup biber ve domatesle susleyip ,tepsinin uzerini folyoyla kapatip  isitilmis firina koyup yarim saaten fazla folyoyla pisirip ,sonra folyoyu cikarip 1 saatten fazla pisiriyoruz, patlicanlarin iyice pismesi icin ,patlicanlar ve kofteler pistikten sonra firindan cikarip pilavin yaninda sicak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...







6 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Yemeğin orjinal hali tencerede olsa da ben fırında pişmiş halini daha çok seviyorum. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

Cafe Pepela dedi ki...

Oyy kıyamam kim büktü senin belini böyle..
Tatlısı..
:*
Ellerine sağlık Özy'im..

Hadiye dedi ki...

Merhaba,

Ellerine sağlık.Patlıcanı çok severim.Bende yapacağım mutlaka.

Sevgiler*

Sena Çeyiz dedi ki...

şahane bir görüntü, akşam yemeğine tarifini yazıp yapacağım inşAllah. ellerinize sağlık :)

Mehtap dedi ki...

tarifleriniz şahane.ayrıca resimleyerek detaylı anlatımınız ile aklımızda kalmasını sağlıyor.bazı yemek sitelerinde tek tek yazmak durumunda kalıyoruz.bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.ellerinize emeğinize sağlık.sevgilerimle.

inci dedi ki...

Bugün kebabınızı denedim. Harika oldu... Lezzetinin yanında harcadığımız emeğin lafı bile olmaz... Yepyeni tariflerinizde görüşmek dileği ile....