1 Haziran 2010 Salı

FIRINDA SÜTLAÇ



Firinda sutlacin yeri bambaskadir ,normal sutlaci alip fazla yemem ama bunu yemeden duramam dogrusu,
bu tarifte ben princ ve sutu direk pisirdim,ama genelde pirinc ayri pisirilip sute katip tekrar pisiriliyor
boylesi daha kolay gibi bence :)

Kullanılan Malzemeler:
2 litre sut
1,5 su bardagi pirinc
1,5-2 su bardagi seker
cok az tuz


Tarifin Hazırlanışı:
Pirincleri yikayip tencereye koyuyoruz uzerine sutu dokuyoruz,ocagin altini acip kaynayana veya tasana kadar kaynatiyoruz,sonra altini iyice kisip ,yavas yavas pirincler pisene kadar bekliyoruz pirinc fazla ise biraz sut katiyoruz, kivamini ayarlayinca icine sekerini atip karistiriyoruz,seker sevenler az daha atabilir,sevmeyende fazla atmayabilir,sonra ocaktan indiriyoruz.
firina dayanikli kaselere veya kucuk guveclere koyuyoruz ,firinin ust gozu varsa sadece ustunu aciyoruz ,yoksa firini yuksek ayarda acip isitip, tepsiye dizip altinada biraz su dokup ,firina koyuyoruz,devamli basinda bekleyip ,ortadaki kase kizardikca tepsiyi cevirip digerlerinde kizartiyoruz,firindan cikarip ,biraz soguduktan sonra dolaba koyuyoruz.
AFIYET OLSUN...





1 yorum:

yeşim dedi ki...

nefis görünüyor öznur'cum ellerine sağlık.tam kıvamında pişmiş..