En en cok sevdigim yemeklerden bir tanesi ise mantidir
mantiyi gece gunduz hatta sabah bile olsa yerim dicek kadar seviyorum
mantinin her turlusu kesinlikle EVET diyorum :)
tepsi mantisi veya firinda mantiyi ise bazen bos kaldigim zamanlarda yaparim
bunu yapmak icin bos bi zaman gerekli tek tek ugrasmak gerek ama sonuc mukemmel olunca zahmete de degiyor dogrusu
genelde hep kiymalisini yapardik ,evde onceden haslanmis nohutum vardi dolapta bekliyordu
ilk olarak kiymali ic hazirladim daha sonra nohutta aklima geldi ,ve yarisini nohutlu yarisini kiymali yaptim
bu sekilde cok daha guzel oldu, gorsel acidanda tabiki super
e ozaman son olarak banada kesinlikle tavsiye etmek dusuyor :)
Kullanılan Malzemeler:
2 yumurta
2,5 bardak un
biraz sutuz
ici icin
1 su bardagi kadar kiyma
1 kucuk sogan
tuz,karabiber
1 su bardagi haslanmis nohut
4-5 su bardagi et suyu
veya bir tablet et bulyon
1 kasik tereyag
2 kasik tereyag
1kasik sivi yag
1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi
2 kase yogurt,
1 dis sarmisak
tuz
Tarifin Hazırlanışı:
Bir kaba yumurta ,un,tuz,biraz su koyup sert hamur yoguruyoruz, cokta sert olmasin, bunu dinlenmeye birakiyoruz, 15 dk falan
bu arada kiymanin icine,sogani rendeliyoruz, tuz ve karabiberini atip karistiriyoruz
dinlenen hamuru, 5e bolup, bi tanesi aciyoruz, ne ince ne kalin olcak sekilde, karelere kesip yarisina biraz kiymadan yarisina birer tanede nohuttan koyup her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biciminde kapatip yaglanmis tepsiye diziyoruz onceden isitilmis firina koyup uzeri hafif kizarana kadar bekletiyoruz
baska bir tencerede et suyu ve yagi kaynatiyoruz
uzeri kizaran mantiyi,firindan cikarip uzerine kaynattigimiz suyu yavas yavas dokup,tekrar firina koyuyoruz
firinda suyu cekene kadar durduruyoruz, suyu cekince alip iliyinca uzerine sarmisakli yogurt dokup
bi tavada yag ve salcayi kavurup, uzerine sos olarak dokuyoruz, isterseniz kuru nane ile servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Bu resimdeki yapilisi ise cok onceden muska seklinde yapmistim
dilerseniz sekil olarak muska seklinde de yapabilirisiniz
ornek olsun diye ekledim
45 yorum:
Öznurcum mutlu pazarlar sevmeyen var
mıdır acaba mantıyı:))Ellerine sağlık
enfes olmuş sevgiler.
öznurcum bu ne emek böyle bayıldım ve her bir kareyi hımmm diyerek izledim bayıldım eline sağlık
mutlu pazarlar, haftalar canım
Oyyy maşallah,inci gibi de dizmişsin,ellerine,emeğine sağlık..Mantıya kim hayır diyebilir ki?:)
Ben de kesinlikle evet diyenlerdenim :) her daim..
İyi pazarlar diliyorum canım,sevgilerimle..
100de100 maharetlisin:))) kim hayır diyebilirki bu görüntüye, nasılda canım istedi bir bilsen:(( ellerin dert görmesin şifa olsun
Esto se ve absolutamente delicioso. Saludos
şekerparem elcağızların dert görmesin.yine döktürmüşsün.bloğunda eldiven şapka gördüğümde geçn gelişimde biraz bozuldum yoksa bloğunu yemek bloğu olmaktan çıkarıyormu falan diye.ama o özlediğim marifetlerini görünce içim rahatladı inan.ellerine sağlık
Mamma mia che meraviglia!!!
ah canım benim ne kadar uğraşmışsın tabii sonuç muhteşem ellerine sağlık mantı olsun da nasıl olursa olsun benim için bayılıyorum nohutlusu ayrıca süper fikir : )
Manti cok nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Bayılırım mantıya.Ellerine ,emeğine sağlık.Sevgiyle kal.
nefis mantılar olmuş
ellerine sağlık Öznur
amanın! mantıya kim hayır diyebilir.. harika görünüo.. ellerine sağlık..
gerçekten süper ellerinize sağlık ne emek ama 5 dakikada da yeniyor:))
Ben de günün her saati mantı yiyebilirim ve çok severim. Fotoğraf süper öldüm bittim. Ellerine sağlık.
merhaba canım bloğunu çok beğendim tam bana göre.emeğine sağlıkhele mantıya hayır diyebilecek kimse tanımıyorum.ellerin dert görmesin.
Biz kızımla çok seviyoruz Öznurcuğum ellerine sağlık bir tabak alıyorum sevgiler...
Bu ne guzel bir goruntu, adeta bastan cikarici.Ellerinize saglik
Sevgiler,
Sefa
canım harika fotoğraflar çekmişsin harika olmuş ellerine sağlık.nohutla yapıldığını ilk defa tv de izlemiştim sanrım bursa da yapılıyormuş daha çokama yanılıyorda olabilirim.
mantı yemesi kolay ama yapması zor benim hamur açmayla pek aram olmadığı için mantıyı her daim hazır almışımdır..
her zamanki gbi 100 de 100 .harika görünüyorlar.ellerine sağlık öznurcum.sevgiler.
Merhaba canim..blogunla yeni tanistim.. cok begendim.. ayrica resimler süper..amaaaa manti tam bir harika ya..Zaten oldum olasi manti denildimi akan sular durur bende :) Bi tabak yollasanda yesem simdi :) Ellerine saglik..
Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılarımla.
ELLERINE SAGLIK SUPER GORUNUYOR
FIRINDA MANTI DENEMEMISTIM
MERAK ETTIM TADINI CANIM
SEVGILER
Öznur abla, ben senin yakınlarına bir yere taşınsam her gün gelsem her yaptığın şeyden bir tabak istesem nasıl olur? :P :))))
Çok canım çekti yahu. Hazır mantılara talim ediyoruz malesef ailece :)
Ellerine kollarına parmakcıklarına sağlık. <3
Ellerinize sağlık, Ankara'da yaşarken bu tip mantı kapatmayı arkadaşımdan öğrenmiştim. Kaynarken içerisine biraz su alıyor, yemesi daha güzel oluyor. Her şey gönlünüzce olsun..
www.sendepisir.com / Nilgün
mantinin kokusunu aldim geldim ne fenayim degilmi?
ellerine saglik hemserim okul tatilde bu hafta bende dusunuyorum bi manti acmayi valla agzimin sulari akti yine pcye:)
gorusmnek uzere canimin ici kendine iyi bak sevgilerimle
Ada Esintileri
abbooooo bu resimler beni bitiren resimler işte.ben bir mantı severim ve bayılırım biterim.ellerine sağlık
süper görünyorlar valla. ellerinize sağlık. mutlu sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
Bacıcığım!
Sana geliyorum :)
Her zaman ki gibi 'bomba'
Seni sevoorum! ;)
çok sevdiğim kayserili bir arkadaşım sizin ki gibi her iki usulde yapar bende afiyetle yerim ellerinize sağlık
Arkadaşım Milföylü lezzetler etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler
off bu ne yaa:) çok canım çekti, kayık gibi olanın içini biz mercimekli yaparız, eminim nhotlu da güzeldir anneme bi söyliim tarifi:))
üçgen olanın da iç harcı değişik yaparız, üzerine de yoğurt değil sarımsaklı yağ gezdirilir, yapınca fotoğraflarım bi gün;)
canım öznurcuğum;
ellerin dert görmesinn..kesinlikle yüzde 100 marifetlisin canımm:))
ne çok emek dökmüşsün sonuna kadar da değmiş ama:))
Nefis olmuş. Bunu yapmak sadece zaman değil, cesaret de istiyor. O cesareti bulabilme umudumu koruyorum, bakalım kısmet ne zamana?
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, tadı da muhteşemdir eminim..
ellerinize, emeğinize sağlık tek tek nasıl uğraştınız onlarla birkaç dakikada yeniyor :)
Sevmiyorum diyen yalan söyler:)) Biraz uğraşılıyor ama, sonrasına değiyor doğrusu.
Nefis olmuş ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Öznurcuğum tariflerini aldım etkinliği desteklediğiniz ve katılımınız için teşekkür ediyorum yüreğine sağlık sevgiler
öznurcum nefis görünüyor canım .ellerine sağlık.olsa bir tabak şimdi nasılda yerdim...yarın ki menü belli oldu...öptüm çok...
Mantinin lezzeti de yeri de bir baska. Ellerine saglik.
Mantıyı bile şık yapmışsın valla..Ellerine sağlık
Biri mantı mı dedi? bayılırım.Elinize sağlık..
Sevgili Oznur,
Ne guzel bir yemek, ne guzel bir sunum ve de blog. Ellerine saglik hersey cok hos.
Sevgi ve selamlar Texas'dan..
selam hayırlı cumalar
sevgili Öznur yıldız milföy tarifinin şeklini aynı ama içeriğini biraz farklı olarak yaptım ikram ettiğim misafirlerim çok beğendi nasıl yaptığımı sordular tarif ettim senden aldığımı söyledim teşekkürler canım:) soframa şıklık kattığın için
Mantıyı sevmeyen olduğunu pek sanmıyorum bizim evde de çok sevilir çoook önceden tepsi mantısı bir defa yapmıştım sayende hatırladım yakında yeniden yaparım inşaallah çocuklara sürpriz olsun:D
sevgiyle muhabbetle kal
Canım bende ödülün var bloğuma uğrayıp alırsan sevinirim.sevgiler.
hepnizin gonlunuzden gecen guzel yazilariniz icin allah bin kez razi olsun
cani gonulden cok tesekkur ediyorum hep var olun eksik olmayin insallah
papatya68 canim sekil benden icine katiak malzeme sizden :)
ne koyarsan olur, tatli,tuz,eksi,aci :)
afiyet olsun canim size
Super
Yorum Gönder