9 Temmuz 2010 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Bulgur pilavinin pismedigi ev yoktur sanirim ,her turlusu yapiliyor, mercimeklisi de bu tariflerden birisi
Ben hem bulguru hem mercimegi cok seviyorum ,hic yapmadim diyosaniz durmayin denerim derim

Kullanılan Malzemeler:
2 su bardagi bulgur
1 su bardagi haslanmis mercimek
1 tane sogan
3-4 yemek kasigi tereyag
4 su bardagi su
istege gore et veya tavuk bulyon
tuz

Tarifin Hazırlanışı:
Pilav tavasina tereyagi koyup icine ince kiydigimiz sogani koyup kavuruyoruz,bulguru mercimegi koyup yine biraz kavurduktan sonra bulguru atip ,biraz tuz koyup biraz kavurup,icine bulyon ve suyunu dokup kapagini kapatip kaynayana kadar harli kaynayinca ocagin altini kisip tane tane olana kadar pisiriyoruz ,altini kapatip uzerine havlu pecete koyup dinlenmeye birakiyoruz.
AFIYET OLSUN...





4 yorum:

ebru dedi ki...

işte benim pilavım yanında bol domatesli bir dsalata ve turşu harikaa olur dur bugün bende yapayım. Ellerine sağlık canım. cuman mübarek olsun...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyor mercimekli pilavı bende çok sık yaparım sevgilerimle

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Ben bu lezzeti hala deneyemeyenlerdenim:((
Afiyetler olsun.
Sevgiler.

mine dedi ki...

bulgur benim en çok sevdiklerimden, tekerleme yazdıklarımdan : )
bu arada günlüğünüzü çok sevdim takibe aldım bile
sevgiler...