15 Temmuz 2010 Perşembe

DEKORATİF SİMLİ SABUNLAR VE MUMLAR

Hediyelik Pırıltılı Sabun Sepetlerini evlerinizin banyo, mutfak veya diğer odalara dekorasyon amacıyla koyabilirsiniz. Sabunlar odaya çok hoş bir koku yaydığı gibi şık desenleriyle göze de hitap ediyor. Sepetlerin içindeki havlu ve lifleri kullanabilirsiniz fakat sabunlar kullanılmamalıdır yalnızca süs amaçlı el emeğiyle süslenmiştir zaten insan onları kullanmaya kıyamaz :)



Bu sepeti bir komsumuza hediye olarak goturmustum


Gelelim bunlari nasil yaptigima
ilk olarak bunun yapilisini 2 sene once sevgili TALIN arkadasimizdan gorup yapmistim
daha oncesinde mumlarlada yapmistim ama suan elimde resimleri olmadi icin asagidaki simli mumlar ise talin arkadasimizin yaptigi mumlari eklemek istedim sizler icin fikir olmai amacli


Kullanilan Malzemeler:
beyaz ve duz sabun
seffaf parlatici oje
desenli pecete
simli uhular
sepet
lif veya havlu

Yapilisi:
Sabunlarin uzerinin desensiz olmasina ozellikle dikkkat ediyoruz,bir tarafi desenli diger tarafi duz ise duz olan yeri kullanin,egerki desenler cok hafif fazla oyuk degil ise orayida kullanabilirsiniz.
desenli pecete uzerinden sabunun uzerine tam denk gelcek sekilde desenler kesiyoruz,bu desenin alt katlarini cikariptek kat olmasini sagliyoruz.
sabunun uzerini tamamen oje ile kapliyoruz ,oje donmadan hemen tek kat desenli peceteyi sabunun uzerine yerlestiriyoruz ve tekrar pecetenin ustune bir kat daha oje surup kurumaya birakiyoruz.
oje iyice kuruduktan sonra desenli pecetenin rengine gore renkli simli uhulari uzerine istediginiz gibi suruyosunuz,yine bunlari kurumaya birakip iyice kuruduktan sonra sepet icine lif veya havlu koyarak sabunlari uzerine koyup banyoda veya istediginiz yerde dekoratif olarak kullaniyoruz

Mumlar icinse yine ayni yontemi kullanip ,salonda ,mutfakta istediginiz sekilde dekor yapabilirisiniz


Bu resimler TALIN arkadasimizdan alintidir
Simli Mumlar





Bu sabunlari yapip satisa sundugu paketli sepette sabunlar



Yine buda baska bir arkadastan simli sabunlarin salonda dekoratif sekilde kullanilmasi







4 yorum:

Birileri anlatsın dedi ki...

Sabunlar çok güzel olmuş, Talin'in yaptıklarıda çok güzel bir ara kk.da satıyordu Talin hala devam ediyormu, ne zamandır girip kk.ya bakmıyorum.

Şehnaz dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR..ÇOK BASİTMİŞ..ELLERİNİZE SAĞLIK...

umutluhayat dedi ki...

sabunlara bayıldım , banyo için güzel bir dekorasyon malzemesi.ellerinize sağlık

Naile dedi ki...

blogunuz çok hoş hoş güzel. ellerinize sağlık..