18 Haziran 2010 Cuma

PATATES PÜRELI POGACA


Pofur pofur bi pogaca oluyor,benim firin biraz sorunlu oldugu icin uzeri ilk once kitirli sonra yumusak oldu
ama orjinalinde okadar yumusakki kesinlikle tavsiye ederim
patates puresini hazir toz pure kullandim ,isteyenler normal kendi yaptiginiz pureyi katabilirsiniz.


Kullanılan Malzemeler:
250gr.(1 paket) margarin
3 tane yumurta
3 kasik sivi yag
1 paket (125gr.) hazir toz patates pure
1 paket yas maya
2 su bardagi sut
aldigi kadar su
biraz tuz
biraz seker
aldigi kadar un

ici icin:
beyaz peynir
maydanoz
yumurta beyazi

uzerine icin:
yumurta sarisi
hashas,corek otu veya susam


Tarifin Hazırlanışı:
 Bir kaba unu koyup ortasini acip suda veya sutte erittigimiz mayayi dokuyoruz,uzerine oda sicakligindaki parcalanmis margarinleri ,yumurtalari,sutu,tuz,siviyag,seker,hazir pure butun malzemeleri katarak yumusak bi hamur elde ediyoruz
Bu hamurun uzerini iyice kapatip bikac saat dinlanmeye birakiyoruz
Kabaran hamurdan yuvarlak bezeler alip elimizle acip peynirli harctan koyup yuvarlayip tepsi uzerine yagli kagit serip onun uzerine diziyoruz,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra ,uzerine yumurta sarisi suruyoruz,corek otu ve hashas serpip isitilmis firina verip fazla harli olmayacak sekilde pogacalarin alti ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN...







6 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Sizi sibel aracılığı ile buldum :)poğaçalar nefis olmuş ellerinize sağlık.püreyi toz halinde mi kullandınız püre haline getirerek mi.
yazarsanız sevinirim.sizi izlemeye aldım:)
sıcacık sevgiler..

Oznur dedi ki...

tesekkur ettim canim guzel yorumun icin
pureyi toz halinde kullandim ben
bendende kucak dolusu sevgiler...

Eya dedi ki...

Öznur Hn. merhaba...

cok degisiki bir tarif.Mutlaka deneyecegim, bu arada eger toz püre kullanmazsam haslanmis patatesten yaptigimiz normal püreyi kullanabilirmiyim? yoksa sadece haslanmis ezilmis patates yeterlimidir?

Oznur dedi ki...

tabiki normal pureyi kullanabilirsiniz
veya haslanmis patateside icine rendeleyerek yaparsiniz her iki sekilde olur
tabi hamurun suyunu sutunu yani kivami ona gore ayarlamak gerekir

İnci Yemek dedi ki...

öznurcum ben u poğaçayı denedim çok beğendik
teşekkürler paylaşımına canım:)ama senin hazırladığın gibi üzeri çatlamadı:)toz püreyi bir paket yazıp 125 gr demişsin farkettim fakat yazmadım denemek için.elimdeki toz püre 1 paket 60 gr ve ben bir paket kullandım:)bir daha denemek istiyorum yanıtlarsan sevinirim..
kucak dolusu sevgiler..

Oznur dedi ki...

deneyimta begenmenize cok sevindim canim
uzerinin catlamasi belki benim firindan olabilir,cunku orjinalinde uzeri zaten catlamiyor pofur pofur oluyor :)
pureye gelince benim kullandigim 1 paket 125 gr toz pure canim
demekki senin paket kucukmus bir dahaki sefer 2 paket kullanirsin sende