21 Haziran 2010 Pazartesi

MİLFÖYDEN MANTI


Orjinal manti gibi olmasada buda guzel bi lezzet hemde pratik hemencik yapabilirisiniz
misafir menuleriniz icin cok guzel bi tarif,yogurt sos dokuldugu zaman manti oluyor, cok zaman sade bile yeniliyor.

Elmali yildiz milfoylerimi Sevgili Guloanne'nin  duzenledigi milfoylu tarifler etkinligine gonderiyorum

Kullanılan Malzemeler:
8 yaprak milfoy hamuru
biraz kiyma
1 kucuk sogan
baharatlar
tuz
biraz sivi yag

Uzeri icin:
buyuk kase sarimsakli yogurt
3 kasik tereyag
1 kasik biber ve domates salcasi

Tarifin Hazırlanışı:
Milfoyu 9 esit parcaya boluyoruz,ici icin kiyma rende sogan,baharatlar,tuz,yag hepsini karistirip milfoylerin icine az az koyup bohca seklinde kapatiyoruz,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra ,yagli kagit serilmis tepsiye yerlestiyoruz isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
bir tavaya tereyagi alip salcalari koyup sos yapiyoruz
milfoyleri servis tabagina alip uzerine sarimsakli yogurt dokup onun uzerine salcali sos dokuyoruz.
AFIYET OLSUN...









11 yorum:

ebruliyemektarifleri dedi ki...

ayy şekerim bu harika bir tarif daha yeni farkettim çok akıllıca ve pratik yaz sıcaklarında sarımsaklı yoğurtla harikaa...
tadını tahmin edebiliyorum çıtır çıtır ellerine sağlık... görüşmek üzere...

Oznur dedi ki...

aynen dedigin gibi citir citir oluyo ,cok pratik
hamur yogurma acma derdi yok
tesekkur ettim canim

umutluhayat dedi ki...

süper bir tarif.mutlaka deneyeceğim

yetur dedi ki...

çok güzel iftar için deneyeceğim.eline sağlık canım.boşnak mantısı gibi olucak lezzeti zannedersem...

gülşah dedi ki...

akşamdan sarıp milföyleri,dolapta bekletsekte,ertesi günü pişirsek olurmu sadece fırınlaması kalsa yani?

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Gulsah Ben genelde hemen yapip firinliyorum ama oncedende yapip altina bez ser uzerine milfoyleri diz ve uzerinede plastic bisey ser poset olabilir, cunku milfoyler kurur uzeri istedigin gibi kizarmayabilir.

SANEM dedi ki...

selam super bi tarif yine bayildim denedim iftar icin kayinvalidem bile bayildi kolayca beenmezki biseyi tesekkurler bu arada bisey sorcam frdesin diye hani trde cok yogun krema satilio ya ama boyle liquide deil sn hangi marka kullaniosun sorun olmazsa yazarmisin lutfen alakasiz oldu ama chesecake yapicam ve sanirim koyu krema ihtiyacim var tesekkurler tekrar bisou..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Sanemcim merci deneyipte begendigin icin,birde kayinvaliden begenmisya tamam ozaman demektirki gercekten iyi bi tarif vermisim :))

sanirim koyu krema dedigin cheesecake icin soruyosun
cheesecake icine turkiyede labne peyniri oluyor krem peynir ekmek uzerine surulen ,burda ise yine ayni krem peynir kullaniliyor ama burda biliyosun cok cesit var ben cheesecake yaptigimda genelde fromage St. Moret marka kullaniyorum ,dedigin koyu krema gibi ama tabi peynir
zaten birde creme liquide konuluyor insallah yardimci olabilmisimdir


burda daha onceden yazmistim tarifini istersen bak

http://100de100marifet.blogspot.com/2010/06/krem-santili-cheesecake.html

sanem dedi ki...

canim benim cok tesekkurler mascarpone la yapsamda olurmu sence bu arada kayinvalideme solemiorm oznurdan tarifler die diorm kendim biliodum saten die cok yalanciyim su mubarek ayda napim ama cok sansliyim siteni buldum icin harikasin kocaman opuorm seni by

Fransali Gelin dedi ki...

ben buna yogurt dokmeye kiyamamki çok guzel olmus boyle çitir çitir oh misss

Fransali Gelin dedi ki...

ben buna yogurt dokmeye kiyamamki çok guzel olmus boyle çitir çitir oh misss