4 Haziran 2010 Cuma

KIYMALI MUFFIN BÖREK


Bu tarifi bloglarda gezerken Leziz Tarifler adli bir blogdan buldum ve tesekkur ettim.
goruntu olarak cok guzel ,goze hos gorunuyor,tabi bi okadarda tadida cok guzel,tek kisilik bolmeye gerek kalmiyor,ozel gunler icin yapilcak bir borek.

Kullanılan Malzemeler:
2-3 tane yufka

3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

ici icin:
kiyma (goz karari)
1 tane sogan
bikac kasik sivi yag
bir kutu karisik garnitur (konserve)
tuz,karabiber

Tarifin Hazırlanışı:
ilk once ic malzemeyi hazirliyoruz, tavanin icine yag sogan koyup kavurup, uzerine kiymayi ekliyoruz, Kiymayida iyice kavurduktan sonra ,garnituru,atip bir kere karistirip,tuz ve karabiberini atip karistirip sogumaya birakiyoruz.

Sosu için: 3 adet yumurta, süt ve sıvı yağ bir derin kaba koyup iyice cirpilir.
Yufkaların bir tanesi, kapların dışına taşacak büyüklükte parçalara ayrılir, yağlanmış kapların içine yanları sarkıtılcak sekilde yerleştirilir.
Yufkaların üzerine birer çorba kaşığı sostan dökülür ve kalıba göre küçük parçalara ayrılmış yufkalardan bir kat konur. Tekrar 1 kaşık sos ve 1 kat yufka konur.
Tekrar sos ve bir kaşık kiymali içten konur. Sonra sırasıyla yufka, sos, yufka, sos şeklinde devam edilir.
yani 2 kat yufka sos,arasina ic malzeme, yine ustune, 2 kat yufka ve sos yapilir
Kapların dışına taşan yufkalar da kapatıldıktan sonra, kalan sosa 1 adet yumurta daha ilave edilir, karıştırılır ve 2 şer çorba kaşığı kadar sostan her bir börek parçasının üstüne dökülür ve kaşığın tersi ile, tüm yufkanın üstünü ıslatacak şekilde yaydırılır.
Kabın en altına koyduğunuz yufkayı en üst kat yufkanın üstüne kapattığınızda, kapta sos ekleyebilmeniz için boşluk kalması gerekmektedir. yoksa böreklerin üstleri kuru olur.
en son uzerine corek otu serpip isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirin ,uzeri kizarip alti pismediyse, uzerine bi folyo kapatip altinin ve kenarlarinin pismesini saglayip uzerini tekrar acin tek porsiyonluk servis yapin.
AFIYET OLSUN...








Hiç yorum yok: