3 Haziran 2010 Perşembe

TANE TANE İRMİK HELVASI

irmik helvasi yapiyorum tane tane olmuyor diyorsaniz
sizin icin tam tadinda tane tane bir helva tarif yaziyorum ,genelde bu tarifimi deneyenler cok sevdiler insallah sizlerde begenirsiniz.

Kullanılan Malzemeler:
1,5 su bardagi irmik
100 gr  tereyag
1,5 su bardagi toz seker
1 su bardagi su
1 su bardagi sut

istege gore
dolmalik fistik ,vanilya
uzeri icin cikolata sos, tarcin


Tarifin Hazırlanışı:
Tavaya tereyagi koyup eritiyoruz uzerine irmikleri koyup devamli karistirarak kavuruyoruz
o arada bi tencereye seker,sut,su koyup kaynatiyoruz
rengi degisen irmiklerin uzerine kaynayan serbeti yavas yavas dokerek karistip,hepsini doktukten sonra ocakta az biraki hafif koyulasicagi zaman ocagi kapatip, uzerine havlu pecete koyup yarim saat kadar dinlendiriyoruz
tane tane olduktan sonra kaba koyup ters cevirerek dilediginiz sekilde susleyin.
AFIYET OLSUN...







Hiç yorum yok: