13 Ocak 2017 Cuma

Ayva Tatlısı Tarifi ( Katkısız doğal rengiyle)

 



Kış aylarında ve tam ayva zamanında yapılacak en güzel ve en hafif tatlı sayılır.👌🏼 

Hiç gıda boyası kullanmadan rengi en doğalından katkısız hemde 😍






Ayva Tatlısı Tarifi  ( Katkısız doğal rengiyle)


Malzemeler:

💫3 tane ayva

💫12 kaşık toz şeker (her yarım ayvaya 2 kaşık olacak şekilde)

💫2,5 su bardağı su

💫6-7 tane karanfil


💫Su ve yarım limon


Üzeri için 

💫krem şanti

💫Ceviz

💫Fıstık tozu


Yapılışı:

💫Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye bölün. 

💫Orta çekirdek kısmını çıkartıp çekirdeklerini ayırın. 

💫Kabuğunu soyup ayırın. 

💫Ayrı bir kaba su ve yarım limon suyu sıkıp ayvaları suda bekletin. 

💫Derim bi tencere yada tavanın altına ayvanın kabuklarını koyun. 

💫Üzerine ayvanın çekirdeği ve karanfil koyun.

💫Onların üzerine ayvaları dizin ve her yarım ayvaya 2 şer kaşık şeker serpin. 

💫Son olarak suyu ekleyip kapağını kapatıp kaynatın. 

💫Kaynadıktan sonra altını kısıp bir saat kadar rengini alıp yumuşayana kadar pişirin. 

💫Piştikten sonra soğumaya bırakın. 

💫Servis öncesi orta kısmın ceviz ,krem şanti ve fostık tozu ile süsleyip servis yapın. 

💫Dilerseniz üzerine kaymak yada dondurma koyup servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...  




 



Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın :)










2 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık :)

Anneler bilir dedi ki...

Çok şirin görünüyor herşey elinize sağlık