9 Temmuz 2012 Pazartesi

Misket Köfteli,Yogurtlu Sirken Otu



Kisa bi aradan sonra herkese merhabalar...
En son postumda Almanya'ya gitcem demistimya,gittik anneannenlemizle bol ozlemimizi bikac gun giderdik, fazla evden cikamadik cunku hep yagmurlu hava ama disari cikamasakta bize yetti.

Dondukten bir gun sonra farkettimm ki Simay'in 2. diside cikmis pek bi heyecanlandim kuzumun disleri yavas yavas cikiyor, suan bir tatli oldu guldukce o iki disler cikiyorya tatliligina bi kat daha tatlilik katiyor.

Gunlerimiz nasil dolu geciyor ben hic anlamiyorum 8 aylik olduk ve bugun kuculen kiyafetleri kaldirip yenileri yikayip utuleyip yerlestirdim, elime ilk dogumdaki tulumu gecti, Allah'im nasil kucuktu o minik bisey ,suan iki kati o tulumun, insan hayret ediyor sen ne zaman buyudun kuzum, bunu senmi giydin diye,ki o kucuk tulum bile dogdugunda biraz buyuktu.
Rabbime binlerce kez sukurler olsun...






Tarifimize gelecek olursak, bilenleriniz mutlaka vardir ama cok kisi sirken otunun yenildigini bilmiyor, oysaki ben bayilirim bir yapragini dahi atmaya kiyamam.

Sirken otunu Almanya'da annemlerin tanidiklari getirmisti koca poset dolusu, ben gorur gormez gozlerim acildi :) orda yine bu tarifimi ve yumurtali kavurmasini yapip yedik, kalanlarini ise ben eve getirdim, evdede yine ayni sekilde yaptim ve birde boregini yaptim , sormayin okadar guzel bi borekmi olur bayildim ama fazlada yiyemedim diyetten dolayi,yakinda borek tarifimizde gelcek insallah.

Ha bu arada diyet demisken 15 kilo fazlam var ,suan cok siki diyet yapmiyorum emzirdigimden dolayi ama baya bi dikkat ediyorum 1,5  kilo vermisim bile ,insallah bikac aya eski kiloma kavusum arada sizleride bilgilendiririm :)


Sirken otu


(belirli bir miktar vermeyecegim gozkarari yapabilirsiniz hepsini)

Kullanilan Malzemeler:
yeteri kadar sirken otu
suzme yogurt
2 dis sarimsak

uzeri icin:
1 kasik tereyag
2 kasik sivi yag
1 kasik biber ve domates salcasi

koftesi icin:
bir avuc kadar kiyma
1 yemek kasigi ince bulgur
az sogan rendesi
maydanoz
baharatlar
hepsinin icine cok az tuz


Tarifin Hazirlanisi:
Sirken otunu bikac kez yikayip yapraklarini kaynamis suda ,yaprak diri olmayacak sekilde hasliyoruz,ocaktan alip uzerine biraz soguk su dokup suzduruyoruz, biraz soguduktan sonra ellerinimizle iyice tum suyunu skiyoruz.
Yogurdun icine ezdigimiz sarimsagi ve biraz tuzu koyup kristiriyoruz, suyunu cikarip dogradigimiz sirken otuyla birlikte hepsini karistirip servis tabagina aliyoruz.
Bir tavaya sivi ve tereyagi koyup uzerine salcayi koyup kavuruyoruz ve biraz su koyup pisirip yogurtlu sirken otunun uzerine dokuyoruz.
En son kofte malzemelerini karistirip misket seklinde yuvarlayip tavaya cok az sivi yag koyup yagda kizarttiktan sonra uzerine dokup ,bu sicak gunlerde sogukca servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...









14 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

AAA sirken otunu bilen biri daha.Şaşırdım doğrusu bizim buralarda da olur bende çok severim sirkeni:)
Sirkeni biz kavurarak yeriz bu şekilde yemeğini ilkkez gördüm çok hoşuma gitti. Denemek isterim ilk fırsatta.
.Ellerinize sağlık.
Bebişle gelen kiloları sormayın bende de onlardan var. bizde 6 aylık olduk ve 20 kg fazlam var. yavaş yavaş başlayacağım bende:)

sevgiler Neşe

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..

muhabbetsofrasi dedi ki...

ilk kez duydum bu otu
tadı neye benziyor :D mayhoş mu acımı falan yani :D

eline sağlık bu arada

bebişe de hayırlı bir ömür diliyorum...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

NEŞELİ GÜNLER
sirken otunu cok kisi bilmiyor yada yoreden yoreye fark ediyor sanirim
ben Nevsehir'liyim bunu veren kisi Antalya'li onlarda bu otu ve tariflerin hepsini cok iyi bilip seviyorlar ,bilmeyenlere bizimde tanitmamiz gerekir dimi :)

kilolar ah sorma :( Ramazanda geldi ,oruc tutarken kilo verememde bir ay ayni kalmaya dikkat edicem insallah

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

muhabbetsofrasi
bu otun tadi ne mayhos ne aci aksine cok guzel damakta tad birakiyor, neye benzetcem bilmiyorum ama ispanagin daha guzeli ispanaktan daha cok severim diyim sana :)

ilhan dedi ki...

Anlaşılan ıspanak, pazı gib sebzelerle de yapılabilir, burada sirken bulamayacağımıza göre. Ama görünüş süper, ellerinize sağlık.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ben aynisini paziylada yapiyorum cok guzel oluyor, onuda kesinlikle tavsiye ederim

Çiy Tanesi dedi ki...

sirken otunu hiç duymamıştım. çok merak ettim. lezzetli görünüyor yemek. ellerinize sağlık. bloguma beklerim http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

mine dedi ki...

ay ne tatlı olmuştur iki dişiyle canım benim ...

merak ettim tadını bu arada

Adsız dedi ki...

Merhaba
Blogunuzu blogger annelerinden bulup hemen takibe aldim:))
Sizide benimkine beklerim.
komirra.blogspot.com

BOŞNAK KIZI dedi ki...

sirken otunu ilk defa duyuyorum nerede bulabilirim acaba :) yemek çok güzel görünüyor tadını tahmin etmek zor değil :)) ellerinize sağlık :)

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Boşnak kizi Sirken otu her yerde bulunur, ozellikle tarlalarda kenarlarinda, bahcelerde , yesil olan her yerde vardır, ozellikle bu ekilen mahsuller arasında olur , mutlaka denk gelmisinizdir de bunun o ot oldugunu bilmiyosunuzdur, cok kisi bilmez istenmeyen ot diye atilir.

Unknown dedi ki...

YA BEN BU TARİFİ ÇOK BEĞENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK. SİRKEN OTU YERİNE ISPANAK KULLANSAK OLURMU? MALUM BU KIŞ MEVSİMİNDE ESKİŞEHİRDE OT BULMAK ZOOOOOOOR:)

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Kusura bakmayın geç yanıt verdim , ıspanaklada tabi çok güzel olur , ha birde pazı yapraklarıylada harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.