24 Mart 2012 Cumartesi

Kafeste Elmali Kurabiye






Herkese Merhabalar...
Kisin ardindan bahar geliyor artik, burda kac gundur okadar guzel hava varki nerdeyse bir haftadir hergun Simay'i gezmeye cikariyorum,disarda misil misil uyuyor saatlerce gezip eve geliyoruz, aksamlari ise daha guzel uyuyor, hele birde banyo yapinca hic dokunmayin bana diyor resmen :)

Bugun biraz rahatsizdi kizim disari cikarmadim aksama kadar dogru durust uyku uyumadi,bende yeni uyutup geldim bi tarif ekleyim diye, uzun zamandir yine bisey eklemiyordum, gunler ne hizli geciyor ve benim tatli kuzum 5 aylik olcak bir hafta sonra,
oyy masallah benim bideneme annesi yesin onuu :)




Tarifimize gelcek olursak, malzemeler bilindik ama yapilisi farkli, bilmiyorum bu sekli daha once yapan oldumu ama internette ben hic denk gelmedim ilk bende zannediyorum.


Tadini anlatmama gerek yok sanirim hepimizin vazgecilmezi elmali kurabiye iste ,sadece gorunus farkli,sizde benim gibi herseyin degisigi olsun diyorsaniz, tarifimiz veriyorum kosun mutfaga haydi :). 








Kullanilan Malzemeler:
1 paket (250 gr ) margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
6 su bardagi kadar un

ici icin:
3-4 tane elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi ceviz
1 tatli kasigi tarcin

uzeri icin:
1 su bardagi kadar pudra sekeri


Tarifin Hazirlanisi:
ic malzemeleri hazirlamak icin elmalari soyup rendeleyip,tozseker ile birlikte kisik ateste suyu cekinceye kadar pisin,tarcin ve cevizi ekleyip sogumaya birakin.
Hamur malzemelerin hepsini katip yogurun.
Hamurdan biraz alip acin ve onceden bi kagittan yada kartondan ucgen parca kesin,bu ucgen parcayi hamurun uzerine koyup ucgenler kesin.
Ucgeclerin sag taraftaki ust ve alt uctan baslayarak bikac tane kesin, ortasi bos kalcak sekilde, yine ayni sol tarafida kesin( alt resimde goruldugu gibi).
Ortadaki bos olan bolume biraz elmali harctan koyup ucgenin sol alt tarafini sag tarafa yapistirin ,sag tarafinkini sol tarafa yapistirip,yaglanmis yada yagli kagit serilmis tepsiye hepsini bu sekilde dizin.
Onceden isitilmis firinda hafif uzerleri kizarana kadar pisirip firindn cikarin.
Firindan hemen ciktiktan sonra uzerine biraz pudra sekeri serpin o erisin uzerinde ve tamamen soguduktan sonra yine kalan pudra sekeri serpip servis yapin.

AFIYET OLSUN...









26 yorum:

mine dedi ki...

mis kokulu dünya tatlısı açık havayı seviyor ne kadar güzel iyileşmiştir bile inşaAllah
çok değişik ve bizim evin bayılacağı bir tarif ellerine sağlık canım

Mutfak dili dedi ki...

Canim usteki resime bakilirsa cok guzel olmus eline saglik olsun,
Bebisine de gecmis olsun. Dis cikincaya kadar huysuzluklar oluyor. En kolay sekilde atlatmaniz dilegile..
Sevgiler..

Beth dedi ki...

c'est magnifique et sans doute délicieux, du très bon et joli travail, Bravo

feray dedi ki...

Çok güzel olmuş ben bu kurabiyeye (kundakdaki bebek) dedim. İlk bakışta ona benzettim.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..

Tarifkolik.. dedi ki...

Adaşım gerçekten çok farklı ve hoş bir şekil olmuş ellerine sağlık sevgiler..

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

medura dedi ki...

Kıvrım olabilir adı, elinize sağlık :)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Bazen bende yaşıyorum bu isim işini:)

Ben de 2 isim düşündüm.
Biri Feray arkadaşımla ayni düşünmüşüz:)

Diğeri de pişmiş hali sanki 8 rakamını da andırıyor gibi.
''8x8 kurabiyesi''İlginç bir isim olurdu:)

İsmi ne olursa olsun görüntüsü çok güzel ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

cok tesekkur ederim arkadaslar guzel mesajlariniz icin

isim konusunda azcik daha fikir bekliyorum :)ama seval 8x8 guzelmis ,4x4 araba gibi :)

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

sunumlarınıza bayılıyorum bu kadar güzel sunumların lezzetide muhteşemdir eminim ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim ALLAH kısmet ederse sevgiler

Adsız dedi ki...

Eline saglik oznurcum cok guzel gorunuyor kurabiyelerin.. sekil ve kesime bakarak piramit kurabiye denilebilir.. son haline bakarak sarmal kurabiye diyebiliriz.. simayi kocaman opuyorum gule oynaya buyusun kuzucuk.. neslihan lyondan :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Kurabiyeniz süper görünüyor,ellerinize sağlık..

Fransali Gelin dedi ki...

Ne guzel gorunuyor bu saç orgusu gibi olmus oznurcum kurabiyen. Tarifini Pnterestte yayinladim :) bakalim kaç kisi pinleyecek kaç kisi begenecek :) onlar tiklayinca direk senin blogun çikiyor :)

ellerine saglik canim

birtutamkekik dedi ki...

çokk hoşş bir lezzet olmuşş buu :)
emeğine sağlık canımm..
sevgiler..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Neslihancim piramit guzelmis hosuma gitti ama pismis hali pek benzemiyor, sarmalda olabilir, karar veremedim bi :) bu rada tesekkur ederim bizde simayla sizi optukk

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

fransali gelinimiz :)sac orgusude tam guzel oluyor ama bu daha farkli hatta balik sirtimi ne deniliyor ona daha cok benzer :)

ne kadar tiklanip begenilmisiz ,sonuc ne suan :)

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Sevda dedi ki...

En sevdiğim kurabiye...
Ve bu şekline bayıldım:)
ellerinize sağlık

hayat dedi ki...

Elmalı kurabiye çok güzel görünüyor. Eminim lezzeti de yerindedir.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...

ehlikeyfchef dedi ki...

blog sahibi olduktan sonra bende farkettimki malzeme aynı olsada şekillendirme kısmı işin esası, kurabiyenizi gördüğüm gibi tarifi not ettim ben kaydederken kafeste elmalı kurabiye olarak kaydettim isim arayışınıza katkım olsun:)ellerinize sağlık,sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ehlikeyfchef
Kafeste elmali kurabiyeyi tuttum ben :) sanirim en yakisani bu, tesekkur ederim isim senden sekil benden olmus oldu:)

Zerrin dedi ki...

Elmalı kurabiyeye bayılırım ama ilk defa böyle şekil verildiğini görüyorum.Bayıldım.Elinize sağlık...

PaSaSofraM dedi ki...

"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
http://pasasofram.blogspot.com adresimde göndereceğiniz birbirinden
güzel tarifleri yayınlayacağım...
Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

Adsız dedi ki...

kafeste elmalı kurabiye adı bence de çok uyar, harika bir method, ellerinize sağlık... tanıştığımıza memnun oldum bu arada. sevgiler. irmik hanım :)

X madame dedi ki...

bildik bir tat değişik bir sunum harika olmuş ellerinize sağlık herkeste merak uyandıracak bir görseli var

böğürtlen prenses dedi ki...

şekle bayıldım ellerinize sağlık