23 Temmuz 2010 Cuma

KARAMELLİ-ANANASLI KEK (Le gateau à l'ananas et au caramel)


Bu guzel tarifi bir Fransiz sitesinden buldum  plurielles
 gorunusu cok hosuma gitti ayrica ananasida cok severim denedim ve cok begendik
bu tarifin orjinalinda konserve ananas kullanilmisti evde hem konserve hem tazesi vardi
bende tazeyle denedim sonuc ayniydi siz konserve veya taze hangisini isterseniz kullanabilirisiniz
ama tazesi biraz daha eksimsi oluyor tabi karamelle karisinca tadi daha bir hos oluyor
aldigim tarifte hindistan cevizi yoktu bikac kasik koyup ,biraz da parca ananaslar katip, benden de bir tad eklenmis oldu bu guzel kekime :)


Gelelim bu guzel keki nasil yaptigima

Kullanılan Malzemeler:
125 gr margarin veya tereyag
125 gr un
125 gr seker
3 tane yumurta
2-3 yemek kasigi hindistan cevizi rendesi
1 tane ananas veya 1 kutu tum konserve ananas
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Karameli icin:
20 tane kup seker
1 yemek kasigi su
2 damla limon suyu

Tarifin Hazırlanışı:
ilk olarak ananasi guzelce soyup orta sert yerini bir yuvarlak biseyle cikariyoruz
5-6 parca yuvarlak kesiyoruz kalibinizin buyuklugune gore
keki icinse erittigimiz margarini sekerle cirpiyoruz icine yumurtalari katip cikpiyoruz
kalan un,kabartma tozu,vanilya ve hindistan cevizini atip tekrardan cirpiyoruz,hindistan cevizinden dolayi koyu olursa bikac kasik sut katabilirisiniz,ben icine birazda kalan ananas parcalarindan attim
firinimizi onceden acip isitiyoruz
karamel icinse bir tavaya sekeri,suyu ve bikac damla limon suyu koyup ocakta karistirarak karamel yapiyoruz
bu karemeli duz kek kalibimiza dokup (ben kelepceli kalip kullandim) her yerine dagitip hemen uzerlerine ananaslari yerlestiyoruz kalibin buyukluguna gore,uzerine kek hamurunu dokup hemen isittigimiz firina koyup alti ustu kizarip kabarana kadar pisiriyoruz ,firindan cikardiktan sonra biraz bekletip fazla sogumadan kaliptan cikarip test ceviriyoruz
soguduktan sonra dilimleyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...







18 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

öznur hanım çok şık ve çookk dekoratif bir kek olmuş emeklerinize sağlıkk..
mükemmel..
mutlu günler dilerimm...

mine dedi ki...

görüntü nefis nefis nefis samsunda yaşamalıymışsınız :) -bencil arkadaş : ) -

ananasla iki maceram oldu ilk pasta çok güzel olmuştu sonraki hiiiiç güzel olmadı kutunun üstünü okumadan almışım , şimdi hatırlamıyorum da susuz muydu birşeydi
yılmayıp denemeli gene :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

HIMM GERÇEKTEN HARİKA GÖRÜNÜYOR TADINI HAYAL BİLE EDEMİYORUM TAM ÖĞLE YEMEĞİ ÜSTÜ MMM

Unknown dedi ki...

Bir ananas kolik olan esim için denemeliyim bu tarifi,
ellerinize saglik olsun Oznur hanim,
sevgiyle kalin...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

guzel yorumlariniz icin hepinize tek tek cok tesekkur ettim
eksik olmayin
Sevgiler

umutluhayat dedi ki...

tek kelime ile muhteşem öznurcum.sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Öznur'cuğum cok guzel görunuyorr.ellerıne sağlık canım.Grüldüğü gibi karamelleseınce daha bır guzel olacagı kesın:)sevgilerr.

Unknown dedi ki...

yapılışı ve tadı kadar sunumda özenle yapılmış ,ellerinize saglık ,ve afiyet olsun benim elimden gelmez böle güzel şeyler

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

umutlu hayat ve tulincim tesekkur ettim guzel yorumlariniz icin

dikis dersi canim seninde elinden dikis geliyorya oda buyuk bir marifet :)
tesekkur ettim canim

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ellerine sağlık,süper görünüyor, denemek isterim.Sevgilerr.öptüm....

Alyaduaninannesi dedi ki...

baaayıldım görüntüsü çok şık mutlaka özel bi davetimde yaparım bunu-ellerne sağlık

Mutluanne dedi ki...

Tek kelimeyle süper bir görüntü olmuş ellerinize sağlık bayıldım

Adsız dedi ki...

Merhaba, sitenizi yeni kesfettim ve bu gune kadar denk gelmedigim icin uzuldum. Tarifleriniz nefis gorunuyor. Ben bu keki denemek istiyorum birac sorum olucak, keke konulan ananas dilimlerinin kalinligi ne kadar olucak acaba son resimdeki gibimi? Birde kac derecede pisirilmesi gerekiyor acaba?
Sevgiler
Tuana

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

hepinize tek tek tesekur ettim o guzel gonlunuzden gecen guzel mesajlariniz icin


ADSIZ guzel yorumun icin tesekkur ettim inan cok sevindim
tariflerimi begendiysen ne mutlu bana
ananas 1 cm kadar kesebilirsin ,evet on resimde goruluyor
hatta ilk resimin yarisinda daha net gorunuyor ayni o sekilde
firinin derecesine gelince ,burda bizim firinlar daha degisik ,dereceli degil numarali
yani sen normal kek pisirdigin ayarda pisirebilirisin ,fazla harli olmasin
umarim yardimci olmusumdur
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Kekiniz cok lezzetli gozukuyor.. Bir sorum olacakti..
Keki pisirip soguttuktan sonra, servis yapmak icin altini ustune migetiriyorsunuz? cunku resimde ananas ve karamel kekin ustunde..

Sevgiler,

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ADSIZ cok tesekkur ederim
evet kek pistikten sonra ,firinda cikarip az beklettikten sonra yani fazla sogumadan ters cevirip ,soguduktan sonra dilimliyoruz, ben kelepceli kalip kullandigim icin cikarmasi kolay oldu,en iyisi kelepceli bu tarif icin
ben ters cevircez diye yazmayi unutmusum simdi duzenlerim.

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu tarife gecen hafta denedim cook guzel odu evdekiler cok begendi arkadaslara denemelerini tavsiye ederim merci

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ailecek begenmenize cok sevindim,afiyet olsun size...