11 Temmuz 2010 Pazar

İNCİR UYUTMASI

Bu incir uyutmasini yaklasik 8 sene once bir bayram gunu misafirlige gittigimde yemistim
ve bayildim tadina ogun bugundur hep aklimdaydi,hep tarife bakardim bulamazdim cunku ismini bilmiyorum
gecenlerde birgun bi osmanli yemeklerine bakinirken incir uyutmasi diye okudum tariften budur diye denedim
iste kac senedir istedigim tarifti bu
bunu ben cok fazla ezmedim sanirim orjinalinde baya eziliyo
ben incirler agiza gelsin diye az eip biraktim
ve cok begendim kesinlikle tavsiye ederim ,ozellikle benim gibi  incir sevenler icin hafif bir tatli.
Bu guzel incir uyutmasi tarifimi Sevgili  Minti'nin 'nin duzenledigi sahur lezzetleri etkinligine gonderiyorum.

Kullanılan Malzemeler:
500 gr kuru incir
1 litre sut
1,5-2 yemek kasigi nisasta
2 tane yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kasigi seker

Tarifin Hazırlanışı:
Kuru incirleri yikayip con kucuk dogruyoruz
yumurta ve sekeri cirpip,nisasta,vanilya ve sutu yavas yavas ekleyip topaklanmadan karistiriyoruz
tencereyi atese alip koyulasana kadar devamli karistiriyoruz ,koyulasinca incirleri ekliyoruz
kalin bir tahta kasikla devamli doverek karistiriyoruz,incirleri tamamen ezerek sute karismasini sagliyoruz
cam kaselere veya kucuk sutlac guveclerine koyup dolapta sogutuyoruz.
AFIYET OLSUN...






8 yorum:

umutluhayat dedi ki...

merhaba çok güzel bir blogunuz var.tarifinizde çok güzel.mutlaka deneyeceğim.sevgilerimle

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Tam bir şifa kaynağı, leziz bir görüntü.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Harika bi'şi bu Özy!
Hiç denemedim,incirle pek aram yok biliyorsun kardeşim,lakin bu tarifte de süt ve vanilya olduğu için,sevdim.
Deneyeceğim..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

UMUTLU HAYAT ve FUAT BEY tesekkur ettim guzel yorumlariniz icin

PEPELA hanimcim incirle hic aran yok biliyorum biz bu tariflerle ssenin incirle arani yapicaz merak etme sen :)

bu bol incirli oluyor aran fazla olmadagi icin ,incirini birazdaha azalt daha guzel olur bence

Banu dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis olmuş ben bu tarifi yöresel bir proğramda izlemiştim sırf sıcak süte yatırıp yapmışlardı pek tat alamamıştım ama görüntü güzeldi sanırım orjinal tarif bu hemen deneyeceğim... Size afiyet bal olsun... Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim:)

mine dedi ki...

yaşasın sonunda incirlerim için bir tarif buldum üstelik ne zamandır kullanmadığım güveç kapımı da kullanacağım : ) çok sevindim bu işe teşekkürler

Adsız dedi ki...

mrb siteniz cok guzel ve sicak
ben inciri bir taneden fazla yiyemeyen biriyim acaba bu tarif agirmi gelir bana
denemek istiyorum cok degisik ama ziyan olsunda istemiyorum malzemeyi
cevaplarsaniz sevinirim sevgilerimle

mintinin dünyası dedi ki...

ARKADAŞIM SEN KATILMAK İSTERSİN FAZLA GELİR Mİ HİÇ.BİR KERE ÇOK DEĞİŞİK BİR TATLI.DAHA EVVEL YEMEDİM AÇIKÇASI.ELLERİNE SAĞLIK.BENİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDYORUM.SUNUM DA GÜZEL AMA EN GÜZELİ FOTOĞRAFTAKİ GÜNEŞ IŞIĞININ DANSI.ÇOK GÜZEL YAKALAMIŞSIN.SEVGİLER.TARİFİN ŞUANDA YAYINDA...