27 Mayıs 2010 Perşembe

BESAMEL SOSLU KABAK SANDAL


kabak yemegini sevmeyenler icin guzel bi tarif ,bizim evde genelde kabak sevilmiyor ama ben degisik kabak yemekleri yapip herkese yedirmeye calisiyorum.
Bu guzel kabak sandal tarifimi Sevgili  Narince 'nin duzenledigi kabak tadinda etkinligine gonderiyorum.

Kullanılan Malzemeler:
3 tane kabak
200 gr veya bir corba kasesi kadar kiyma
1 tane sogan
1 domates
1 kasik salca
sivi yag

 
Besamel sos icin:
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
1.5 su bardagindan az fazla sut
muskat cevizi rendesi
tuz karabiber
arzuya gore pul biber
1 su bardagi kadar kasar peynir rendesi

 
Tarifin Hazırlanışı:
kabaklari iyice yikayip saplarini alip uzunlamasina ortadan bolun,boldugumuz parcalarinin icini delmeden oyun
bir tavaya biraz sivi yag ve soganlari koyup kavuruyoruz,kiymayida ekleyip iyice kavurduktan sonra domates ve salcayi koyup az pisiriyoruz,sorasinda tuz ve baharatlari atip oydugumuz kabaklarin icine doldurup,tepsiye diziyoruz
besamel sos icin bir tavaya tereyegi koyup eritiyoruz, uzerine un koyup karistirip yavas yavas sutu ekleyerek devamli karistiyoruz topaklanmamasi icin,icine karabiber muskat rendesi tuz koyup koyulasana kadar karistirip kabaklarin uzerine dokuyoruz sonrasinda kasar peyniri rendesini kabaklarin uzerine serpip ,isitilmis firinda kasarlar kizarana kadar pisirip sicak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...








1 yorum:

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık. ben bunu tavuklu olarak yapıyordum kıymalısını da deneyeceğim.