11 Kasım 2017 Cumartesi

Acı Biberli Domates Soslu Turşu Tarifi



Kaşık kaşık yiyebileceğiniz en güzel turşu bence😋

Kahvaltıda,yemekte hatta gündüz oturmalarında bile sofralarda eksik olmaz 👌🏼

Hiç yapmadıysanız az malzeme ile mutlaka yapıp deneyin zaten daha sonra çok daha fazla yapacaksınız :) 👍🏼





Acı Biberli Domates Soslu Turşu Tarifi

Malzemeler

⚡️2,5-3 kilo kadar domates

⚡️3 tane kırmızı kapya biber

⚡️1 kase tatlı yeşilbiber

⚡️1 kase kadar acı çin biberi

⚡️1 çay bardağı zeytinyağ

⚡️2-3 yemek kaşığı kadar iri tuz

⚡️1 su bardağı sirke

⚡️8-10 diş sarımsak


Yapılışı:

⚡️Domatesleri yıkayıp derin bi kaba koyun üzerine kaynar su döküp yarım saat kadar bekletin ve daha sonra domatesin kabuklarını soyun. (Bu şekilde daha kolay soyulur)

⚡️Domateslerin hepsini püre olacak şekilde robottan geçirin. 

⚡️Kapya biberleride yine robottan geçirin. 

⚡️Tatlı ve acı biberi ben biraz iri doğradım ama sizler isterseniz küçük doğrayabilirsiniz. 

⚡️Sarımsaklarıda biraz iri olacak şekilde robottan geçirin. 

⚡️Büyük derin bi kabın içine çekilmiş domates ve kapya biber,doğranmış biberler,sarımsak,sirke,yarım çay bardağı zeytinyağ ve 2-3 yemek kaşığı tuzu koyup hepsini iyice karıştırın. 

⚡️Tuz ve acı miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 

⚡️Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra temiz cam kavanozlara yeteri kadar koyun, üzerine biraz maydanoz,sarımsak ve kalan zeytinyağdan az gezdirip kapağını sıkıca kapatın. 

⚡️Kavanozlara doldururken tamamen dolu olmasın bikaç parmak genişliğinde bırakın çünkü domatesin asitinden dolayı taşabilir. 

⚡️İlk bikaç gün kontrol edin domatesin taşıp taşmadığını ve serin bi yere koyun 15-20 gün kadar beklettikten sonra ister kahvaltıda ister yemeklerin yanında kaşık kaşık yiyebilirsiniz. 

⚡️Afiyet Olsun...





Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)



Hiç yorum yok: