1 Ekim 2016 Cumartesi

Çiçek Şeklinde Poğaça Ekmek

 



Hamur işleri olmazsa olmazımız her misafir gelmesinde nasıl bi şekil versek diye düşünürüz :), bu tarifte farklı şekil yapmak isteyenler için gelsin. 😉☺️



 



Çiçek Şeklinde Poğaça Ekmek


Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 paket instant kuru maya

 3 kaşık şeker

Biraz tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 6-8su bardağı)

2 tane yumurta (sarısı üzeri için beyazı hamur için)


İçi içi:

Yeteri kadar beyaz peynir


Üzeri için:

yumurta sarısı ve çörek otu


Yapılışı:

Bi kaba ılık süt,ılık su,şeker ve maya koyup çırparak mayayı eritin. 

Üzerine sıvıyağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştırın. 

Son olarak tuz ve yeteri kadar un ilave edip ele yapışmayacak şekilde bi hamur yoğurun. 

Hamurun üzerini kapatıp 2 saat mayalamaya bırakın. 

Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıp çorba tası büyüklüğünde açın ilk olarak tek parçayi kenarlardan dörde bölüp iç kısmına peynir koyup gül şeklini verin ve yağlı kağıt serilmiş yuvarlak borcam ortasına koyun. 

 Diğer bezeleri ise yine çorba tası büyüklüğünde açıp yarısına peynir koyup kenar kısımlarını suyla ıslatın ve normal poğaça şeklinde kapatın, kenarlarına çatal batırarak şekil verin ve diğer bezeleride aynı şekilde yapın. 

Borcama koyduğunuz gül şeklinde hamurun kenarına diğer yaptığımız poğaçaların kenar kısımlarını ıslatıp sırayla dizerek gül şeklini verin.

Tepsinin üzerini kapatıp tekrar kabarmaya bırakın. 

Son olarak üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyup ısıtılmış 180 derece fırında hamurun altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. 

Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın. 

(Hamurun fazlasıyla normal poğaça yapabilirsiniz)

Afiyet olsun...




 



Ayrıca tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak yayınlamaya başladım. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olabilirsiniz.  :)




Hiç yorum yok: