Flan Fransanin cok sevilen tart yada turtasidir
butun magazalarda,ekmekcilerde,pastanelerde yani heryerde kolaylikla bulunan bi tatli
ben cok seviyorum cok zaman hazir alirim ,evde zaman olursa evde yaparim
tadi okadar hafifki bildigimiz muhallebi milfoyun uzerine dokulup firinda uzeri kizartiliyor ozellikle uzerinin yanik kismina bayiliyorum.
Misafirlerinize ,gunduz oturmalarina, aksam tatli yerine yani her yerde yapilcak super bi tarif
kesin kesin deneyin sizde benim gibi bayilcaksiniz
tek sorun milfoyler olabilir ,hatta oda sorun degil :)
burdaki milfoyler tam bir yuvarlak kalip icin buyuk oluyor, Turkiyede ise kare kare bildigimiz sekilde oluyor
siz o kareleri birbirine birlestirip kalibiniza gore ayni sekilde yapabilirsiniz.
Bu tarifi illaki milfoyle degil tart hamuruylada yapabilirsiniz, ister kendiniz yapin ister hazir alin
egerki altinda hic hamur olsun istemezseniz normalde oluyor
kaliba muhallebiyi dukup normal sekilde yapabilirisiniz.
Milföylü Muhallebili Turta - ( Flan Patissier ) Tarifi
Kullanilan Malzemeler:
✨1 paket buyuk milfoy hamuru
(yada kaliba sigacak kadar kare milfoy hamuru)
✨1 litre sut
✨3 tane yumurta
✨1 su bardağına yakın toz seker
✨6 yemek kaşığı nisasta
✨1 paket vanilya
Tarifin Hazirlanisi:
✨Muhallebi icin ilk once bir tavada yada tencerede yumurtalari cirpin,icine toz seker koyup yine cirpip,nisasta ve vanilyasinda koyup karistirdiktan sonra yavas yavas sutu dokup ocakta koyulasana kadar pisirin.
✨Kelepceli kalibi yaglayıp icine buyuk milfoyleri kapliyoruz (buyuk degilse kucukleri kare milföyleri oklavayla birbirine yapistirip ayni sekilde yapin)😉
✨Milfoy hamurunu catalla aralarina delikler yapip uzerine muhallebiyi dokup duzeltin.
✨Isitilmis firina yuksek ayarda koyup milfoyler ve ust yuzu kizara kadar pisirin. (fırının üst kızartma kısmı varsa öylede kızartabilirsiniz)
✨Firindan cikardiktan sonra dinlenmeye birakip soguyunca dilimleyip servis yapiyoruz.
Afiyet Olsun...
Ayrıca tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak
yayınlamaya başladım. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olabilirsiniz. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder