2 Temmuz 2016 Cumartesi

Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Dolması

 




Farklı bir makarna ile kıymalı makarna dolması yaptım.  
Bu makarna Tütkiyede bulunurmu bilmiyorum. 
(Markası: Terre D'italia ismi: Paccheri  makarna oluyor. 
Ben burda (Fransa) carrefour mağazasından aldım. 😉



Beşamel Soslu-Kıymalı Makarna Dolması (Paccheri di napoli)

Kullanilan Malzemeler:
💫Yarım paket uzun ve geniş makarna
(Paccheri) yada #cannelloni olabilir

Kiyma sos icin:
💫400-500 gr kiyma (1 corba kasesi kadar)
💫1 tane sogan
💫1 kasik biber salcasi
💫1 kasik domates salcasi
💫biraz sivi yag
💫dilediginiz baharatlar
💫tuz
💫ince kiyilmis az maydanoz

Besamel sos icin:
💫3 yemek kasigi tereyag
💫2 yemek kasigi un
💫2 su bardagindan sut
💫biraz muskat cevizi rendesi
💫tuz karabiber
uzeri icin: 
💫kasar peyniri rendesi

Tarifin Hazirlanisi:
💫Bir tencereye su koyup kaynatiyoruz kaynayinca makarnalari atip tuzunu atip  iyice hasliyoruz.
o arada bir tavaya biraz sivi yag koyup ince dogradigimiz soganla birlikte kavuruyoruz.
💫Salcalari ilave edip biraz karistirip uzerine kiymayi koyup iyice kiyma pisene kadar kavuruyoruz.
💫Üzerine biraz su ilave edip baharatlarini ve tuzunu atip biraz karistiridiktan sonra en son maydanozu ilave edip karistiriyoruz.
💫Haslanan makarnanin icine biraz soguk su koyup sonrasinda iyice suzgecte suyunu suzuyoruz.
💫Makarnaların içlerine kıymalı içle doldurup tepsiye diziyoruz. 
💫Besamel sos icin bir tavaya tereyegi koyup eritiyoruz, uzerine un koyup karistirip yavas yavas sutu ekleyerek devamli karistiyoruz topaklanmamasi icin
uzerine tuz, karabiber muskat rendesi koyup koyulasana kadar karistirip makarnanın üzerine biraz koyup en son kasar peyniri rendesi serpip isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoryoruz.
Afiyet Olsun...




 

Hiç yorum yok: