28 Haziran 2016 Salı

Üzeri Patates Püreli Karnıyarık Tarifi

 



Hayırlı Günler...
Sizlere bildiğimiz karnıyarığın daha süslü tarifini vereceğim özellikle misafirlerinize yapabileceğiniz en güzel sunum yemeği olsun Ayrıca ramazanada yakışan en güzel yemek bence. 👌🏼



 





ÜZERİ PATATES PÜRELİ KARNIYARIK TARİFİ

Malzemeler:
🌟2 iri patlıcan
🌟1 kase kadar kıyma
🌟1 soğan
🌟1 domates ve biber
🌟1 yemek kalığı salça
🌟Tuz,karabiber,pulbiber ve kekik
🌟Sıvı yağ

Püre için:
🌟4-5 tane patates
🌟1 dolu yemek kaşığı tereyağ
🌟Yarım çay bardağı süt (kıvamını ayarlqmak için artırabilir yada azaltabilirsiniz)

1 yemek kaşığıyla salçayla sulandırılmış sos

Dilerseniz mantar

Yapılışı:
🌟İlk olarak patatesi iri doğrayıp haşlayın. 
🌟Haşlanın süzüp içine tereyağ koyup iyice püre kıvamı olacak şekilde ezin ve yeteri kadar süt ekleyip soğumaya bırakın. 
🌟Patlıcanları ara ara soyup sapını kesmeden ortadan ikiye bölün. 
🌟Üzerinin heryerine zeytinyağ sürüp közlenmesi için fırına koyup közleyin. ( dilerseniz aynı şekilde kızartabilirsiniz)
🌟O arada tqvaya sıvı yağ koyup soğanı kavurun, üzerine kıyma koyup kıymayı iyice pişirerek kavurun. 
🌟Üzerine domates ve biber ekleyip onlarlada biraz pişirince salça ekleyin, tekrar hepsini iyice kavurduktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyin. 
🌟Fırında közlenen oatlıcanların ortasını küçük kaşıkla oyun, ortasına yeteri kadar kıyma koyup düzeltin. 
🌟En son püre için püreyi sıkma torbasına koyup karnıklarıkların üzerine şekil vererek sıkın ve tepsi kenarlarına dilerseniz mantar dizin.
🌟Son olarak salçaya biraz su ekleyip sulandırıp tepsiye dökün ve sıcak fırına verip püreler kızarıncaya kadar pişirin. 
🌟Püreler hemen kızarırsa üzerine bi yağlı kağıt kapatın daha fazla kızarmadan pişsin diye ve daha sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...



 



Ayrıca tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak yayınlamaya başladım. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın.  :)








Hiç yorum yok: