2 Haziran 2010 Çarşamba

GÜVECTE TAZE FASULYE

Bu aralar cok yemeklerimi guvecte yapiyorum ,yemeklerin lezzetine bir kat daha lezzet katiyor
esime normalde taze fasulye yediremezken guvecte yaptigimi yiyor
bundan sonraki eklicegim yemeklerde guvecli tarifler cok olcak.


Kullanılan Malzemeler:
1 kg. taze fasulye
200 gr.et
1 buyuk sogan
1 domates
2 y.kasigi salca
2 dis sarimsak
1 cay bardagi kadar zeytinyag
tuz


Tarifin Hazırlanışı:
Guveci ocaga koyup icine zeytinyagi ve kucuk dogradigimiz soganlari koyup kavuruyoruz,sonrasnda etleri atip etler iyice pisene kadar kavuruyoruz, gerekirse su dokup iyice etleri pisiriyoruz icine bir dis sarmisagi dogruyoruz salcasini koyup kavuruyoruz,ayiklayip dogradigimiz fasulyeleri katip hep birlikte karistirip en
son uzerine domatesi ve kalan bir dis sarimsagi dograyip tuzunu atip az karistirip uzerine bir bardak kadar su dokuyoruz,guvecin agzini folyoyla kapatip kapagini kapatiyoruz,ilk once kaynayana kadar harli ateste, sonra en kisik ateste yavas yavas piriyoruz,pismeye yakin folyosunu cikariyoruz sicakken servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...

 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: