Ben besamel sosu cok yemeklerimde kullaniyorum ve cok seviyorum
benim gibi besamel soslu yemekleri sevenler icin guzel bi yemek kesinlikle tavsiye ederim yapmanizi.
Kullanılan Malzemeler:
1 tane kabak
1 tane patlican2 tane patates
2 tane domates
yesil ve kirmizi biber
1 dis sarimsak
3-4 kasik bezelye
Kiymali sos icin:
1 tane sogan
200 gr veya bir corba kasesi kadar kiyma
1 kasik salca
sivi yag
tuz,baharat
Besamel sos icin:
3 yemek kasigi tereyag
3 yemek kasigi un
2,5-3 su bardagi sut
muskat cevizi rendesi
tuz karabiber
1 su bardagindan fazla kasar peynir rendesi
Tarifin Hazırlanışı:
Sebzeleri soyup ince yuvarlak istediginiz sekilde dogruyoruz,firin telinin uzerine alimunyum folyo serip butun sebzeleri uzerine diziyoruz, uzerine dilimledigimiz domates,biberleri koyup sarimsagi uzerine rendeleyip serpiyoruz,isiltilmis firina verip biraz sebzeler pisene kadar durduruyoruz
o arada kiymali sos icin sogani dograyip yagla kavurup uzerine kiymayi ekliyoruz kiymayida iyice kavurunca salcasini tuzunu baharatini koyuyoruz
firindan cikardigimiz sebzelerin uzerine konserve bezelyeleri serpip kiymali sosu dokuyoruz
besamel sos icinse bir tavada yagi eritiyoruz uzerine unu koyup az kavurup biraz ocaktan alip uzerine yavas yavas sutu dokup topaklanmadan karistiriyoruz kiymali sosun uzerine dokuyoruz,en son kasar peyniri uzerine serpip ,yine isitilmis firina verip uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder