6 Haziran 2010 Pazar

DİKEY KATLI KIRMIZI PASTA

Bu tarifi netten alip denemistim gorusunusuyle ve tadiyla cok guzel bi pasta
denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum ,orjinal rengi kakaoluydu ben kirmizi yaptim
biraz daha albenili oldu :))

Kullanılan Malzemeler:
pandispanya icin
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Uzeri icin:
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Suslemek icin arzu ettigini suslemeler

Tarifin Hazırlanışı:
Ilk olarak keram santiyle sutu cirpiip dolaba koyuyoruz.
Yumurta ve toz şeker bir kapta iyice çırpıyoruz seker eriyip kopuk kopuk  olana kadar,sonra yag ve yogurt ekleniptekrar çırpıyoruz. un, kabartma tozu,vanilya ve kirmiz gida boyasi  hepsi konulup tekrar cirpiyoruz ,
son olarak portakal suyu ve rendesini ekleyip çırpıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine döküyoruz, hamuru her yerine yaydiktan sonra isitilmis firin koyup pisiryotuz.
Yine bi yagli kagit kesip tezgaha koyup her tarafina pudra şekeri serpiyoruz.
Pisen kek sıcakken ters olarak diğer yağlı kağıda kapanır. Yaklaşık 45 dakika kadar bu şekilde soğuması beklenir, daha sonra kekin üzerindeki yağlı yağıt sıyırılır.
Pastayı yapabilmek için ya çembere ya da kelepçeli kalıba ihiyacımız var. Bu pandispanyadan 20-22 cm'lik kalıp kullanarak pasta yapabilirsiniz.
Pastayı şekillendireceğimiz kalıbı seçtikten sonra yüksekliği bir mezura yardımı ile ölçülür. Çıkan sonucun yarım cm. eksiği eninde, pandispanyadan uzunlamasına parçalar kesilir. Örneğin benim kalıbımın yüksekliği 6 cm'di, kestiğim parçaların eni ise 5,5 cm.di. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt konulup, kalıpla beraber taşınabilir düz bir karton, tabak vs. üzerine konur. Çıkan parçaların ilki kalıba döşenir. Tek parça iç çevresini kaplamaya yetmiyorsa uygun büyüklükte bir başkası ile devamı getirilir.
Bir spatula yardımı ile kekin iç çevresine bir kat krema döşenir. Diğer kestiğimiz keklerden bir parça tekrar kremanın üzerine döşenir. Tekrar krema ile sıvanır. Bu işlem kalıbın içi bu şekilde dolana dek devam ettirilir. Gerekirse kekleri biraz iterek yeni bir parçaya yer açmaya çalışabilirsiniz.
Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır., kremanın yüzeyinde yer kalmayıncaya dek serpilir. Bu şekilde hazırlanmış kek buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Güzelce donup katları birbirine yapışmış kek kalıbından dikkatlice ayrılır. Kalan krema ile kenarları güzelce sıvanır.
Ben suslemek icin renkli simler,sekerler,ve hazir sos kullandim,side dilediginiz sekilde susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
.








Hiç yorum yok: