bu tarifi fransiz yemek kursuna gittigim zamanlar yapmistik biz cok seviyoruz ,insallah sizlerde begenirsiniz.
Kullanılan Malzemeler:
125 gr cikolata
70 gr tereyag
125 gr seker
4 yumurta
50 gr badem tozu veya pudrada deniliyor
2 kasik nisasta
birazcik tuz
Tarifin Hazırlanışı:
cikolatalari bi kaba alip parcalayip ,uzerine kaynamis,su dokuyoruz ,erimesi icin
iki ayri kaba yumurtanin sarisiyla beyazini ayiriyoruz,sarisinin icine seker koy karistir,sonra nisasta koy beyaz ve kopuk gibi olana kadar cirp,ve bademtozunu kat karistir ,eriyen cikolatanin suyunu dok icine terayagini parcala koy ,eriyene kadr karistir,kivama gelince ,yumurta sarili karisimin icine dok karistir
yumurtanin beyazinin icine azcik tuz at, mikserle krem santi gibi kopuk kopuk olana kadr cirp,sonra bir kasik kopuk alip cikolata sosun icine katarak yavas yavas karistir, kopklerin hepsini az az koyarak yavas yavas karistir ,hizli degil ozaman kopuklugu gidiyo,normal kek kalibini tereyagla yagla, uzerine un serp ,bu karimimi icine bosalt
isitilmis firinda 30 dk kadar pisir.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder