23 Nisan 2013 Salı

Çıtır Peynir Kasesinde Makarna Salatasi

 
 
 
 Herkese Merhabalar...
Oncelikle butun cocuklarin ve icinde cocuk ruhu olan herkesin 23 Nisan Cocuk Bayram'ini Kutluyorum.
 
Bizler avrupada yasayamiyoruz bu bayramlari ancak tv'den gorup yasamaya calisiyoruz, cocuklugumda ne heyecanli gecerdi o gun sabaha kadar uyuyamazdim heyecandan, yarin bayram gosteri yapicaz diye, ellerimizde ponponlar, bi baska sene minik foklor elbiselerimiz nede guzel olurduk, keske buyumesek hep oyle cocuk kalsaydik :)
 
 

 
 
 
Bugunki tarifim isminde de oldugu gibi  çıtır peynir kasesinde makarna salatasi.
 Peynirli citir kaseyi uzun zamandir yapmak istiyordum ama diyet olunca hep erteledim durdum :) gecenlerde yeni tanistigim cok tatli bi arkadasima yaptim ama onun ikizler ,benim minik cadi olunca malum yediginden insan hic bisey anlamiyor :) ama  cok guzel olmustu.
 
Sunumu cok guzel icerisine istediginiz herseyi koyabilirsiniz, yanliz fazla sivi olmasinki alttan akabilir,yada koyacaksaniz eger iki kaseyi ust uste koyup o sekildede sunabilirisiniz.
 
Peynir kasesinin buyuklugunu istediginiz boy yapabilirsiniz , yerkende ustteki resimdeki gibi  kaseden biraz alip icine salata koyup yiyinki iste nasil guzel bi lezzetmis bunun farkina varin diyerek kesinlikle yapmanizi tavsiye ederim :)
 
 
NOT:Ben bu tarifte fransiz kasari kullandim turk kasariyla hic denemedim ama tarifi yayinladiktan sonra bikac kisi turk kasariyla denemis ama sonuc malesef olmamis :( fazla eriyip tert ceviremedikerini soylediler, benim henuz deneme firsatim olmadi en yakin zamanda deneyip resimli eklicem ama turk kasari ile yapanlar yine ayni isinmis tavaya kasari koyup eritip biraz altini kizartsin, ters tarafini cevirmeden  kizarmis tarafi ustune gelecek sekilde direk bardagin uzerine koyun seklini verip orda donmasini saglayin, denemedim ama bu sekilde olacagini zannediyorum.
 
 
 
 


 (Malzemeleri belirli bi miktar degil yeteri kadar yaziyorum, siz kisi sayisina gore goz karari yapabilirisiniz,peynir kasesinin boyutunu istediginiz sekilde ayarlayabilirsiniz.)
 
 
Kullanilan Malzemeler:
Yeteri kadar kasar peyniri rendesi (fransiz kasari kullandim) 
 
haslanmis makarna
haslanmis nohut
konserve misir
kirmizi biber
domates
salatalik
marul
maydanoz
taze nane
 
zeytinyag
limon suyu
tuz
 
Tarifin Hazirlanisi:
Isitilmis tavanin ortasina yuvarlak sekilde kasar peyniri serpiyoruz(resimde goruldugu gibi) harli ateste alt kisminin kizarmasini sagladiktan sonra ters cevirip diger yuzude ayni sekilde kizartip su bardagini ters cevirip uzerine erimis kasari koyup kase seklinde sekil veriyoruz.
 
Burda dikkat edilmesi gereken tavanin kizgin olmasi ve kasar peynirinin fazla kurumus olmamasi, eger az ateste yaparsaniz kurur ve bardak uzerinde sekil veremeyip kirabilirisiniz,kizartilmis hali yumusak olamasi gerekir sekil verebilmeniz icin.
 
Salata icin tum malzemeleri karistirip uzerine zeytinyag,limon suyu ve tuz koyup karistirip kasar kaselerinin icine koyup servis yapabilirisiniz.
 
AFIYET OLSUN...



 
 




16 yorum:

Unknown dedi ki...

nasıl canım istedi anlatamam Türkiye'de olsan üşenmez gelirdim sana valla :)
Eline sağlık , öpüyorum seni ve şirineyi :)

Strasbourgdaki Istanbullu dedi ki...

Canimm ellerine saglik bunun tarifini merakla bekliyordum ! tesekkürler :)

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

harikasınız, süper fikir, ellerinize sağlık.bunu deneyeceğim, teşekkürler...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor dantel gibi olmuş peynir
ellerinize sağlık süper
sevgiler:)

Unknown dedi ki...

ellerine saglik canim

denemek isterim bunu...

cok tatli olmus

Unknown dedi ki...

Öznurcum bu muhteşem bir mama olmuş :)
Ellerine,emeğine sağlık..
Afiyet şifa olsun canım..
Sevgilerimle :)

Unknown dedi ki...

harikasın canım bayıldım ben bu fikre muhakkak deneyeceğim:) ellerine sağlık.

Mutfak Dili dedi ki...

Oznurum canimsin hos geldin bloguna .. ozledim boyle tatli guzel tariflerini . Harika olmus canim benim.. Eline saglik olsun..
Cok guzel tarif..
'Seni her yerden izlemek keyifli..
Eline saglik olsun.. Sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

süper bir görüntü bayıldım
ellerine sağlık

ehlikeyfchef dedi ki...

hiç aklıma gelmicek bişey nefis,harika çok beğendim tarifi aldım müsadenle,ellerine sağlık :)

Marifetane hobi dedi ki...

Bugün mübarek Regaip gecesi. Her hikmetli işin seçimi ve ayırımı bu gecede yapılır. Kulların rızık, ecel gibi işleri, zelzele, güneş tutulması gibi tabii olayların bilgileri Kader Kitabından alınarak ilgili meleklere bırakılır. Rabbimizin tüm kullarına hayırlı yazılar yazması dileklerimizle Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Muhtesemsin :)

emel dedi ki...

Ben iki kez denedim olmadı.peynir eriyor anlayamadim.Acaba kasar peynirin cinsi yada yağlı olmasi etkilermi?kolaylıklar dilerim .Mutfakkolik.net Emel

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Emel hanim olmamisinin sebebini bende yeni ogrendim ,sizden once birisi daha denemis olmamis, sebebi ise ben fransiz kasar peyniriyle yaptim fazla yagli olmadigindan rahatca alt ust kizartip cevirebildim ama turk kasariyla hic denemedim deneseydim bende de mutlaka aynisi olurdu ,bunu not olarak yazip turk kasariyla denicem ama eger bir daha yaparsaniz yine ayni sekilde kasari koyup eritip biraz alti kizarsin, kizarmazsada onemli degil, onu alt ust yapmadan direk alip bardagin uzerine koyup donmasini saglayin, yapmadim ama anladigim kadariyla cok yagli oldugundan fazla eriyip terst cevirmek mumkun olmuyor, en yakin zamanda turk kasariyla deneyip eklicem ,kusura bakmayn bende yeni farkina vardim

lucello design dedi ki...

Harika bir sunum olmuş. ellerinize sağlık... ama çok canım cekti:) akşama deneyeceğim...

Ankara Boyacı dedi ki...

iyi bir site.