2 Haziran 2010 Çarşamba

ŞEHRİYELİ PATATES ÇORBASI

Genelde patates corbasi sade oluyor ama biraz icine sehriye atiyorum boyle cok daha guzel oluyor.

Kullanılan Malzemeler:
3 orta boy patates
1 bas sogan
6 su bardagi su
1 tane tavuk bulyon
2 kasik sivi yag
3-4 kasik sehriye
1 su bardagi sut
2 yemek kasigi un veya misir unu

Uzeri icin:
1 kasik tereyag
2 kasik siviyag
kizmizi toz biber
pul biber

tuz

Tarifin Hazırlanışı:
Tencereye sivi yagi koyup icine dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz,uzerine kucuk dilimledigimiz patatesleride koyup az karistirip suyunu dokup bulyonuda atip patatesler pisene kadar birakiyoruz
patatesler pisince ocaktan alip blendirdan gecirip tekrar ocaga koyup uzerine sehriyeyi atip ,sutle unu karistip dokup sehriyeler pisene kadar birazdaha piriyoruz
en sonuzeri icin tavaya yaglari koyup toz ve pul biberleri koyup biraz kavurup corbanin uzerine dokup sicakken servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...






Hiç yorum yok: