5 Haziran 2010 Cumartesi

BULGURLU ŞEHRİYE PİLAVI




Sehriye pilavini hem normal yapiyorum hemde bulgurlu yapiyorum ,bulgurlu da cok guzel oluyor
tavsiye ederim denemenizi.
Kullanılan Malzemeler:
2 cay bardagi arpa sehriye
1 cay bardagi bulgur
3 kasik tereyag
4 cay bardagi sicak su
tuz karabiber
arzuya gore et veya tavuk bulyon


Tarifin Hazırlanışı:
Pilav tavasina yagi koyup eritiyoruz,uzerine sehriyeyi dokup rengi degisene kadar kavuruyoruz, ne kadar kavrulmus severseniz,bulgurunuda atip biraz kavurup,
tuzunu karabiberini ayarlayip dilerseniz bulyonunuda katip suyunu yavas yavas dokerek karistiriyoruz,kaynayinca altini iyice kisip suyunu cekene kadar pisiriyoruz,pisen pilavin uzerine havlu pecete ortup yarim saat kadar dinlendiriyoruz,sicakken servis yapip uzerini maydanozla susluyoruz.
AFIYET OLSUN...







Hiç yorum yok: