Yaz geldi bir çok evde artık kışa hazırlıklar yavaştan başlamıştır :)
Video'da kiraz çekirdeklerinin nasıl çıkardığımı gösterdim aleti çok soran oldu yine merak edenler netten kiraz yada vişne çekirdeği çıkarma aleti diye bakabilir.😉
1,5 kilo kiraz'dan 4 küçük kavanoz reçel çıktı👌🏼
Kiraz Reçeli Tarifi
Malzemeler:
🍒Çekirdeksiz 1,5 kilo kiraz
🍒1 kilo toz şeker
🍒Yarım limon suyu
🍒1 tatlı kaşığı tereyağ (köpürmemesi için)
🍒1 su bardağı su
(biz sıvı kıvamlı sevdiğimiz için ekledim biraz koyu kıvamlı sevenler eklemesin suyu)
Yapılışı:
🍒Kirazların çekirdeklerini ister kiraz çekirdeği çıkarma aleti ile ister bi pipetle çıkartın.
🍒Tencereye koyup üzerine toz şekeri boşaltıp kapağını kapatın bu şekilde bir gece bekletin kirazlar suyunu bıraksın.
🍒Diğer gün sulanan kirazların üzerine su ekleyip karıştırın. (koyu kıvamlı sevenler eklemesin).
🍒Ocak üzerinde arada karıştırarak kaynamaya bırakın.
🍒İçine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin köpürmemesi için , yinede köpürürse üzerinden köpüklerini kaşıkla alın.
🍒Kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyin.
🍒Kıvamını aldıktan 15 dk sonra ocağı kapatın.
🍒Reçel sıcakken konserve kavonozlarına yeteri kadar koyup kapağını iyice kapatın ve kavanozu kapak üzeri ters çevirin soğuyana kadar bekletin.
🍒Dilediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder