24 Haziran 2017 Cumartesi

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi

 


Ramazan'ın bitmesiyle bayram'ın başlaması derken gelsin bol şerbetli tatlılar, baklavalar😍

Bayram'a gün kala son bi tarifte benden gelsin☺️

Evde malzemeleriniz varsa ve hala tatlı yapmadıysanız mutlaka yapın derim. 

Çıtır çıtır çok güzel bi bayram tatlısı olacak👌🏼







Baklava Yufkası ile  Kadayıf Sarma Tarifi

Malzemeler:

500gr (1 paket ) baklavalık yufka

400 gr kadayıf

250 grtereyağ

1 kase çekilmiş ceviz


Şebeti için:

4,5 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

1 dilim limon


Yapılışı:

İlk olarak şerbeti için tencereye su,şeker ve bir dilim şimon koyup kaynamaya bırakın. 

Kaynadıktan 10-12 dk sonra altını kapatıp ılımaya bırakın. 

Kadayıfları iyice didikleyip parçalayın. 

2 kat baklavalık yufkanın üzerine çok az eritilmiş tereyağ sürün. 

Üzerine yeteri kadar kadayıf koyun ve en üstüne biraz ceviz serpin. 

Kısa kenardan sararak rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde kesin. 

Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dik olarak yerleştirin.  

(Ben 2 borcam'a yaptım ama sizler bir büyük fırın tepsisine yapabilirsiniz.)

Önceden ısıyılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadara pişirin.

(Üzerine hemen kızarirsa üzerini bi yağlı yağıtla kapatın, altı kızarsın daha sonra üzerini açın)

Fırından çıktıktan ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine ılık şerbeti gezdirin ve çekip soğuduktan servis yapın. 

Afiyet Olsun..





Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)





Hiç yorum yok: