7 Temmuz 2017 Cuma

Kiraz Reçeli Tarifi



Yaz geldi bir çok evde artık kışa hazırlıklar yavaştan başlamıştır :)

Video'da kiraz çekirdeklerinin nasıl çıkardığımı gösterdim aleti çok soran oldu yine merak edenler netten kiraz yada vişne çekirdeği çıkarma aleti diye bakabilir.😉

1,5 kilo kiraz'dan 4 küçük kavanoz reçel çıktı👌🏼





Kiraz Reçeli Tarifi


Malzemeler:

🍒Çekirdeksiz 1,5 kilo kiraz

🍒1 kilo toz şeker

🍒Yarım limon suyu

🍒1 tatlı kaşığı tereyağ (köpürmemesi için)

🍒1 su bardağı su 

(biz sıvı kıvamlı sevdiğimiz için ekledim biraz koyu kıvamlı sevenler eklemesin suyu)


Yapılışı:

🍒Kirazların çekirdeklerini ister kiraz çekirdeği çıkarma aleti ile ister bi pipetle çıkartın. 

🍒Tencereye koyup üzerine toz şekeri boşaltıp kapağını kapatın bu şekilde bir gece bekletin kirazlar suyunu bıraksın. 

🍒Diğer gün sulanan kirazların üzerine su ekleyip karıştırın. (koyu kıvamlı sevenler eklemesin). 

🍒Ocak üzerinde arada karıştırarak kaynamaya bırakın.

🍒İçine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin köpürmemesi için , yinede köpürürse üzerinden köpüklerini kaşıkla alın. 

🍒Kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyin. 

🍒Kıvamını aldıktan 15 dk sonra ocağı kapatın. 

🍒Reçel sıcakken konserve kavonozlarına yeteri kadar koyup kapağını iyice kapatın ve kavanozu kapak üzeri ters çevirin soğuyana kadar bekletin. 

🍒Dilediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz. 

Afiyet Olsun...





Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder