2 Haziran 2017 Cuma

Bol Çilekli Fransız Pastası ( Fraisier )

 


Bol çilekli harika bi pasta yapmak isteyenler için😍

Orjinal ismi Fransızca fraisier pastası oluyor. 

Buranın e en sevdiğim pastadır 👌🏼

Çilek mevsimindeyken sizlerde kesin yapmalısınız. 👍🏼





Bol Çilekli Fransız Pastası ( Fraisier )


Malzemeler:

2 kat hazır pandispanya

500 gr çilek


Kreması için:

4 yumurta sarısı

2 su bardağı ve yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya aroması yada 1 vanilya

60 gr tereyağ


Islatmak için şerbet:

Yarım çay bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker


Üzeri için:

4-5 yemek kaşığı çilek reçeli yada hazır çilek sosu


  

Yapılışı:

✨Krema için küçük bi tencere içine süt ve vanilya koyup ısıtın. 

✨Başka bir kaba yumurta sarısı ve toz şeker koyup çırıpın, üzerine nişasta ekleyip tekrar çırpın. 

✨Isıtılmış sütü az az olacak şekilde üzerine döktükçe devamlı karıştırın ve bu karışımı tekrar küçük tencereye koyup ocakta koyulaşana kadar devamlı karıştırın.

✨Koyulaşınca başka bi derin kaba alıp üzerine tereyap koyup eriyene kadar karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın. 

✨Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup biraz kaynatın ve soğutun. 

✨Kelepçeli kalıbın kenarını servis tabağına yerleştirin. 

✨Altına tek kat pandisya yerleştirin ve şerbet sürüp ıslatın.

✨Çileklerin başını kesip ortadan ikiye bölün yarısını.  Diğer yarısınıda minik minik doğrayın.

✨Ortadan kesilen çileklerin iç kısmı kalıbın kenarına gelecek şekilde kenarlarına dizin. 

✨Soğuyan kremayı mikserle tekrar iyice çırpın ve kekin üzerine dökün. 

✨Çilekli kısımlarada gelecek şekilde iyice sürün. 

✨Üzerine minik doğradığınız çilekleri koyun ve üzerine tekrar pandispanyayı kapatın. 

NOT :benim kalıp büyük olduğu için üzerinde çok az boşluk oldu altına krema şanti sürüp üzerine pandispanya kapattım. 

✨Şerbetle tekrar üzerini ıslatın. 

✨Kremadan yada krem şantiden üzerine sürmek için çok az ayırın onu üzerine sürün. 

✨Üzeri için ben hazır çilekli sos döktüm ama sizler evde reçeli biraz ısıtıp süzgeçten geçirip üzerine sos olarak dökebilirsiniz. 

✨Üzerini süsleyip buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis öncesi dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet Olsun...



 


Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)





Hiç yorum yok: