Bol çilekli harika bi pasta yapmak isteyenler için😍
Orjinal ismi Fransızca fraisier pastası oluyor.
Buranın e en sevdiğim pastadır 👌🏼
Çilek mevsimindeyken sizlerde kesin yapmalısınız. 👍🏼
Bol Çilekli Fransız Pastası ( Fraisier )
Malzemeler:
✨2 kat hazır pandispanya
✨500 gr çilek
Kreması için:
✨4 yumurta sarısı
✨2 su bardağı ve yarım çay bardağı süt
✨1 çay bardağı toz şeker
✨1 çay bardağı nişasta
✨1 tatlı kaşığı vanilya aroması yada 1 vanilya
✨60 gr tereyağ
Islatmak için şerbet:
✨Yarım çay bardağı su
✨4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
✨4-5 yemek kaşığı çilek reçeli yada hazır çilek sosu
Yapılışı:
✨Krema için küçük bi tencere içine süt ve vanilya koyup ısıtın.
✨Başka bir kaba yumurta sarısı ve toz şeker koyup çırıpın, üzerine nişasta ekleyip tekrar çırpın.
✨Isıtılmış sütü az az olacak şekilde üzerine döktükçe devamlı karıştırın ve bu karışımı tekrar küçük tencereye koyup ocakta koyulaşana kadar devamlı karıştırın.
✨Koyulaşınca başka bi derin kaba alıp üzerine tereyap koyup eriyene kadar karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
✨Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup biraz kaynatın ve soğutun.
✨Kelepçeli kalıbın kenarını servis tabağına yerleştirin.
✨Altına tek kat pandisya yerleştirin ve şerbet sürüp ıslatın.
✨Çileklerin başını kesip ortadan ikiye bölün yarısını. Diğer yarısınıda minik minik doğrayın.
✨Ortadan kesilen çileklerin iç kısmı kalıbın kenarına gelecek şekilde kenarlarına dizin.
✨Soğuyan kremayı mikserle tekrar iyice çırpın ve kekin üzerine dökün.
✨Çilekli kısımlarada gelecek şekilde iyice sürün.
✨Üzerine minik doğradığınız çilekleri koyun ve üzerine tekrar pandispanyayı kapatın.
NOT :benim kalıp büyük olduğu için üzerinde çok az boşluk oldu altına krema şanti sürüp üzerine pandispanya kapattım.
✨Şerbetle tekrar üzerini ıslatın.
✨Kremadan yada krem şantiden üzerine sürmek için çok az ayırın onu üzerine sürün.
✨Üzeri için ben hazır çilekli sos döktüm ama sizler evde reçeli biraz ısıtıp süzgeçten geçirip üzerine sos olarak dökebilirsiniz.
✨Üzerini süsleyip buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis öncesi dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder