Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi
Malzemeler:
1 orta boy hazır ekmek kadayıfı
Islakmak için 700 ml ılık kaynamış su
Şerbeti için:
2 litre su
1,5 kilo toz şeker
Bikaç damla limon
Üzeri için kaymak
Yapılışı:
Şerbet için tencereye şekeri koyup suyunu dökün ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kaynatıp çok az koyulaşıp kıvamını alınca kenara alın ve ılımaya bırakın.
Ocakta pişirebileceğiniz bir büyük tepsiye (kadayıfın 2 katı büyüklüğünde) ekmek kadayıfını koyun üzerine ılık suyu yavaşça döküp altlı üstlü kadayıfı yumuşatarak ıslatın.
Biraz bekledikten sonra kalan suyu döküp temiz bi bezle yada peçete ile üzerine bastırıp fazla suyunu bezle alın.
Kadayıfı dörde kesin, kesmemizin sebebi ortasından pişerken patlayıp ocağın kenarlarını kirletmesin.
Tepsiyi ocağın en büyük kısımın üzerine koyup kısık ateşte çevirerek kepçe kepçe yavaşça şerbeti döküp kadayıfa yedirin.
Devamlı çevirin ve ocağı fazla açmayın ortası yanmasın diye.
Şerbeti döktükten sonra tepsinin kenarından şerbeti kadayıfa dökerek kadayıfı pişirin şerbeti çekmesini sağlayın.
Daha sonra üzerine bi tepsi örtüp dinlenmeye bırakın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek üzerine kaymak koyup servis yapın.
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder