25 Mart 2017 Cumartesi

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi

 



Bir çok kişi bu tatlıyı çok sever aynı ben gibi :)
Özellikle Türkiye'de evde yapmaktan çok hazır yerlerde yeniliyor ama biz yurtdışında kalanlar maalsef herşeyi elde yaptığımız gibi bunuda Türkiye'den getirip yapmak zorunda kalıyoruz.  
Gurbet her yönüyle zor :(
Ekmek kadayıfını bilmeyen yoktur sanırım, ben yapımında biraz acemiydim üzerindeki tarife göre yaptım ama ilmini bilenler çok daha güzel yapar. 
Sadece üzerinde yazan şerbet miktarı çok gazlaydı biraz onu azaltıp size tarif veriyorum.  



 



Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi


Malzemeler:

1 orta boy hazır ekmek kadayıfı

Islakmak için 700 ml ılık kaynamış su


Şerbeti için:

2 litre su

1,5 kilo toz şeker

Bikaç damla limon


Üzeri için kaymak


Yapılışı:

Şerbet için tencereye şekeri koyup suyunu dökün ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kaynatıp çok az koyulaşıp kıvamını alınca kenara alın ve ılımaya bırakın.

Ocakta pişirebileceğiniz bir büyük tepsiye (kadayıfın 2 katı büyüklüğünde) ekmek kadayıfını koyun üzerine ılık suyu yavaşça döküp altlı üstlü kadayıfı yumuşatarak ıslatın. 

Biraz bekledikten sonra kalan suyu döküp temiz bi bezle yada peçete ile üzerine bastırıp fazla suyunu bezle alın. 

Kadayıfı dörde kesin, kesmemizin sebebi ortasından pişerken patlayıp ocağın kenarlarını kirletmesin. 

Tepsiyi ocağın en büyük kısımın üzerine koyup kısık ateşte çevirerek kepçe kepçe yavaşça şerbeti döküp kadayıfa yedirin.  

Devamlı çevirin ve ocağı fazla açmayın ortası yanmasın diye. 

Şerbeti döktükten sonra tepsinin kenarından şerbeti kadayıfa dökerek kadayıfı pişirin şerbeti çekmesini sağlayın. 

Daha sonra üzerine bi tepsi örtüp dinlenmeye bırakın. 

Soğuduktan sonra dilimleyerek üzerine kaymak koyup servis yapın. 

Afiyet Olsun...




 



Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder