PIRASALI MISIR UNLU KEK
Malzemeler:
* 3-4 dal pırasa
* Yarım kabak
* Çeyrek demet maydanoz
* Çeyrek demet dereotu
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Beyaz peynir
* Pul biber
* Karabiber
* Tuz
* Çörek otu
* Susam
Yapılışı:
*İlk önce kek kalıbımızı katı yağ ile güzelce yağlayıp buz dolabına koyalım.
*Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir mikser yardımı ile çırpalım.
*Mısır unu, kabartma tozunu ve unu da yavaş yavaş ekleyelim.
*Tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice çırpmaya devam edelim.
*İnce kıyılmış pırasalarımızı, maydanozu, dereotunu ve rendelenmiş kabağı karışıma ekleyip bir spatula veya kaşık yardımı ile karıştıralım.
*Ben bir su bardağı kaşar peyniri rendesi hariç bir de lor veya beyaz peynir ekliyorum. Tavsiye ederim.
*Harcımızı iyice karıştırdıktan sonra dolapta beklettiğimiz kek kalıbımıza harcımızı döküp, üzerine susam ve çörek otu serpiştirip 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
*Kek testi yapabilirsiniz pişip pişmediğini anlamak için.
*Afiyet olsun.
(Pırasaları ince doğrayın, çiğ olarak koyduğumuz için. Eğer kek harcı sulu olursa o zaman biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz. Eğer katı olduysa o zaman biraz da süt ekleyebilirsiniz. Bu kekimiz özellikle soğuduktan sonra çok lezzetli oluyor.)
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
1 yorum:
off harika görünüyor elinize sağlık
Yorum Gönder