11 Nisan 2017 Salı

Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi

 



Pırasa sevenler için çok güzel bi kek tarifi. 👌🏼
Pırasa zamanı geçmeden mutlaka yapıp yemenizi tavsiye ederim eminimki çok beğeneceksiniz.😉



PIRASALI MISIR UNLU KEK 

Malzemeler:

* 3-4 dal pırasa

* Yarım kabak

* Çeyrek demet maydanoz

* Çeyrek demet dereotu

* 3 yumurta

* 1 su bardağı yoğurt

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* 1 su bardağı mısır unu

* 1 su bardağı un

* 1 paket kabartma tozu

* Beyaz peynir

* Pul biber

* Karabiber

* Tuz

* Çörek otu

* Susam


Yapılışı:

*İlk önce kek kalıbımızı katı yağ ile güzelce yağlayıp buz dolabına koyalım. 

*Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir mikser yardımı ile çırpalım. 

*Mısır unu, kabartma tozunu ve unu da yavaş yavaş ekleyelim. 

*Tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice çırpmaya devam edelim. 

*İnce kıyılmış pırasalarımızı, maydanozu, dereotunu ve rendelenmiş kabağı karışıma ekleyip bir spatula veya kaşık yardımı ile karıştıralım. 

*Ben bir su bardağı kaşar peyniri rendesi hariç bir de lor veya beyaz peynir ekliyorum. Tavsiye ederim. 

*Harcımızı iyice karıştırdıktan sonra dolapta beklettiğimiz kek kalıbımıza harcımızı döküp, üzerine susam ve çörek otu serpiştirip 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. 

*Kek testi yapabilirsiniz pişip pişmediğini anlamak için. 

*Afiyet olsun.

(Pırasaları ince doğrayın, çiğ olarak koyduğumuz için. Eğer kek harcı sulu olursa o zaman biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz. Eğer katı olduysa o zaman biraz da süt ekleyebilirsiniz. Bu kekimiz özellikle soğuduktan sonra çok lezzetli oluyor.)








Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)

1 yorum:

Hande Yıldız dedi ki...

off harika görünüyor elinize sağlık