Kaşık kaşık yiyebileceğiniz en güzel turşu bence😋
Kahvaltıda,yemekte hatta gündüz oturmalarında bile sofralarda eksik olmaz 👌🏼
Hiç yapmadıysanız az malzeme ile mutlaka yapıp deneyin zaten daha sonra çok daha fazla yapacaksınız :) 👍🏼
Acı Biberli Domates Soslu Turşu Tarifi
Malzemeler
⚡️2,5-3 kilo kadar domates
⚡️3 tane kırmızı kapya biber
⚡️1 kase tatlı yeşilbiber
⚡️1 kase kadar acı çin biberi
⚡️1 çay bardağı zeytinyağ
⚡️2-3 yemek kaşığı kadar iri tuz
⚡️1 su bardağı sirke
⚡️8-10 diş sarımsak
Yapılışı:
⚡️Domatesleri yıkayıp derin bi kaba koyun üzerine kaynar su döküp yarım saat kadar bekletin ve daha sonra domatesin kabuklarını soyun. (Bu şekilde daha kolay soyulur)
⚡️Domateslerin hepsini püre olacak şekilde robottan geçirin.
⚡️Kapya biberleride yine robottan geçirin.
⚡️Tatlı ve acı biberi ben biraz iri doğradım ama sizler isterseniz küçük doğrayabilirsiniz.
⚡️Sarımsaklarıda biraz iri olacak şekilde robottan geçirin.
⚡️Büyük derin bi kabın içine çekilmiş domates ve kapya biber,doğranmış biberler,sarımsak,sirke,yarım çay bardağı zeytinyağ ve 2-3 yemek kaşığı tuzu koyup hepsini iyice karıştırın.
⚡️Tuz ve acı miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
⚡️Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra temiz cam kavanozlara yeteri kadar koyun, üzerine biraz maydanoz,sarımsak ve kalan zeytinyağdan az gezdirip kapağını sıkıca kapatın.
⚡️Kavanozlara doldururken tamamen dolu olmasın bikaç parmak genişliğinde bırakın çünkü domatesin asitinden dolayı taşabilir.
⚡️İlk bikaç gün kontrol edin domatesin taşıp taşmadığını ve serin bi yere koyun 15-20 gün kadar beklettikten sonra ister kahvaltıda ister yemeklerin yanında kaşık kaşık yiyebilirsiniz.
⚡️Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder