Elmalı tarifleri sevenler için size çok güzel bi tarifim var👌🏼
Görünüşü gibi lezzetide kat kat güzel😍
Evde malzemeleriniz varsa kesinlikle denemelisiniz😉
Elmalı Pay Tarifi
Hamur için:
✨200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
✨1 su bardağı pudra şekeri
✨2 yumurta
✨Yarım çay bardağı soğuk su
✨2 yemek kaşığı yoğurt
✨Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 bardak kadar)
⚡️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
✨Çok az Tuz
Arası için:
✨8-9 tane orta boy elma
✨1 su bardağı toz şeker
✨1 su bardağı ceviz
✨1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
✨İlk olarak elmaları soyup rendeleyin.
✨Derin bi tavaya rendelenmiş elmayı koyup kavurun, suyu çekmeye yakın şekeri ilave edip yine kavurun.
✨Ocaktan almadan önce tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
✨Hamuru için geniş bi kab içine tereyağ koyup çırpın,üzerine yumurta ekleyip yine çırpın,pudra şekeri ekleyip yine iyice çırptıktan sonra yığurt ve yavaş yavaş suyu ekleyip iyice çırpın.
✨Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ,kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.
✨Ele yapışmayacak yumuşaklıkta bi hamur yoğurun.
✨Hamuru ikiye bölüp yarısını uzunlamasına açın yada kalıbınızın boyutuna göre açın. Kalıbın altına yağlı kağıt serin yada yağlayın, üzerine açılan hamuru düzgünce yerleştirip kenar fazlalıları kesip bikaç çatal batırın.
✨Üzerine elmalı harcı koyup düzeltin.
Kalan yarı hamuruda yine aynı şekilde kalıp boyutuna göre açıp elmalı harcın üzerine kapatın ve bıçakla kenarlarını düzeltin.
✨Isıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın.
✨Soğuduktan sonra üzerine oudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Not: Benim kullandığım kalıp kelepçeli ve 38x25 boyutunda uzun bi kalıp,hamur tam olarak sığdı,sizde bu boyutlarda bi kalıpla yapabilirsiniz.😉
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder