20 Eylül 2016 Salı

Zeytinli Poğaça Ekmek Tarifi

 



Kahvaltı ve misafir sofralarınıza yakışacak Zeytin sevenler için çok güzel bi tarif👌🏼



Zeytinli Poğaça Ekmek


Malzemeler:

✨1 su bardağı ılık süt

✨1 su bardağı ılık su

✨1 su bardağı sıvı yağ

✨1 paket yaş maya ✨2 kaşık şeker

✨Çok az tuz

✨Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)

✨2 tane yumurta (sarısı üzeri için beyazı hamur için)


İçi içi:

✨zeytin ezmesi yada beyaz peynir 

Üzeri için. Yeşil zeytin dilimi


Yapılışı:

✨Bi kaba biraz un koyup ortasına ılık sütü ve suyu döküp sırayla diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bi hamur yoğuyoruz. ✨Hamurun üzerini kapatıp 2 saat mayalamaya bırakıyoruz. ✨Mayalanan hamurdan minik bezeler yapıp biraz elimizle açıyoruz, içine beyaz peynir yada zeytin ezmesi koyup kapatıp ✨Yağlanmış kelepçeli kalıba sırayla diziyoruz,orta kısmına Gül şeklinde yapıp koyabilirsiniz, üzerini örtüp yarım saati kadar tekrar kabarana kadar bekliyoruz. ✨Üzerine yumurta sarısı sürüp zeytin dilimlerini üzerine koyup ısıtılmış fırında 170 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.👍

✨Not:(Bu hamur biraz fazla olduğundan kalanları normal Poğaça şeklinde yapıp pişirdim)😉




Hiç yorum yok: