27 Eylül 2016 Salı

Bezeli Kek (Merengli Kek) - Pol Kek (Polonya Keki)

 



Yıllar önce bu tarifi Şeyma'dan yani Cafe Pepela'dan öğrenmiştim blogger arkadaşlar tanırlar😉

O zamandan beri çokça yaptığım bi tarif ama eklememiştim hiç bugüne nasipmiş demekki 👌👌

Onun deyimiyle POL KEK yani (Polonya Keki) 




 



Bezeli Kek (Merengli Kek) - Pol Kek (Polonya Keki) 


5 yumurta 

1 su bardağı pudra şekeri

1 pkt vanilya 

1 pkt kabartma tozu 

1 pkt margarin yada tereyağ (oda sıcaklığında) 

3 su br un 

1 yemek kaşığı kakao 

1 su br toz şeker 

2 yemek kaşığı buğday nişastası 

1 çay tabağı kadar marmelat veya reçel


Önce yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın.Daha sonra içine margarini ilave edip bir müddet daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun. 

Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun. 

Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun. -Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıbınıza yayın (kelepçeli kalıp olmasını öneririm) -Dondurucuda 15-20 dakika beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, rendenin büyük kısmı ile kalıba yaydığınız hamurun üzerine rendeleyin. Ancak rendelemeden hemen önce kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçeli veya marmelatı sürün. 

Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpın.Toz şekeride azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha çırptığınız bu karışımı ( köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamuruüzerine yayın. 

Ayırmış olduğunuz son parça hamuruda köpüklü karışımın üzerine rendeleyin. 

Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. 

Afiyet olsun....






Ayrıca tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak yayınlamaya başladım. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olabilirsiniz.  :)




 

Hiç yorum yok: