2 Kasım 2010 Salı

MİLFÖYLÜ MUHALLEBİLİ TURTA (Flan pâtissier)


Flan Fransanin cok sevilen tart yada turtasidir
butun magazalarda,ekmekcilerde,pastanelerde yani heryerde kolaylikla bulunan bi tatli
ben cok seviyorum cok zaman hazir alirim ,evde zaman olursa evde yaparim
tadi okadar hafifki bildigimiz muhallebi milfoyun uzerine dokulup firinda uzeri kizartiliyo
ozellikle uzerinin yanik kismina bayiliyorum
daha oncelerde yapiyordum bunu, tarifimi unuttum :) Bu tarifi ise bir Fransiz sitesinden aldim cok guzel tam kivaminda oldu
ozel misafirlerinize ,gunduz oturmalarina, aksam tatli yerine yani her yerde yapilcak super bi tarif
kesin kesin deneyin sizde benim gibi bayilcaksiniz
tek sorun milfoyler olabilir ,hatta oda sorun degil :)
burdaki milfoyler tam bir yuvarlak kalip icin buyuk oluyor, Turkiyede ise kare kare bildigimiz sekilde oluyor
siz o kareleri birbirine birlestirip kalibiniza gore ayni sekilde yapabilirsiniz.
Bu tarifi illaki milfoyle degil tart hamuruylada yapabilirsiniz, ister kendiniz yapin ister hazir alin
egerki altinda hic hamur olsun istemezseniz normalde oluyor
kaliba muhallebiyi dukup normal sekilde yapabilirisiniz.

Bu guzel tarifimi Sevgili  Guloanne'nin  duzenledigi milfoylu tarifler etkinligine gonderiyorum.



Kullanilan Malzemeler:
1 paket buyuk milfoy hamuru
(yada kalibina sigacak kadar kare milfoy hamuru)
1 litre sut
3 tane yumurta
155 gr toz seker
125 gr nisasta

1 paket vanilya

Tarifin Hazirlanisi:
Muhallebi icin ilk once bir tavada,tencerede yumurtalari cirpiyoruz,icine toz seker koyup yine cirpip,nisasta ve vanilyasinda koyup karistirdiktan sonra yavas yavas sutu dokup ocakta koyulasana kadar pisiriyoruz
kelepceli kalibi yagliyoruz,icine buyuk milfoyleri kapliyoruz (buyuk degilse kucukleri oklavayla birbirine yapistirip ayni sekilde yapiyoruz)
milfoy hamurunu catalla aralarina delikler yapip uzerine muhallebiyi dokup duzeltip
isitilmis firina yuksek ayarda koyup milfoyler ve ust yuzu kizara kadar pisirip ,firindan cikardiktan sonra dinlenmeye birakip soguyunca dilimlyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...







39 yorum:

  1. Milföy aşkına! :)
    Hazır burada da bulmuşken,yapacağım bu güzelliği.
    Nefis görünüyor kardeşim.Flan patissier'i İstanbul'da tecrübe etmiş,bayılmıştık sevdiceğimle.Evde yapmak hele de hazır milföy ile pişirmek harika bir fikir..
    (Fırında sütlacı da milföy tabanı ile yapabiliriz değil mi,ne dersin canım,ilham aldım:)
    Kocaman öpüyorum,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Tadını hayal ediyorum da en az fotoğrafları kadar güzel

    YanıtlaSil
  3. mifloy alir almaz deniycem .
    Ben cok beyendim hem gorunumunu hem yapilisini.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. bayilirim sütlü tatlilara.. ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  5. hakkaten üstü ne güzel kızarmış, dilim ne kadar güzel duruo, ne şahane bi tatlı buu :)

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis duruyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş canım,çok güzel ve pratik bir fikir..Görüntüsü fırın sütlacı anımsattı bana,Pepelam da sütlacını yapar ve önce gözlerimiz bayram eder inşallah :) öyle güzel kızarmış ki,kızarmışlığını tırtıklayasım var :)
    Ellerine,emeğine sağlık..Mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. öznurcum bu ne güzellik ne güzel dokunuşlar böyle neyi eline alsan bir okadar güzelleşiyor..
    sevgilr canım

    YanıtlaSil
  9. cheescake görüntüsü ama farklı bir lezzetle şaşırtmaca eminim çok güzeldir. Haftasonunda denenecekler arasına alıyorum ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık harika bir turta olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlarım akatılıyorumm hakikaten ilk etapta fırın sütlacı anımsattı bana da:)
    ellerine sağlık canımm çok nefis bir görünümü var denenesi hanii:))

    YanıtlaSil
  12. Canım ne kadar güzel ve pratik bir lezzet ellerine sağlık, bu tarif çok güzel bir klavuz oldu farklı uygulamalar açısından;) Afiyetler olsun canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım harika görünüyor olsada yesem

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık,muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşım ellerine sağlık Tarifini aldım.
    Etkinliği gönülden desteklediğin ve katılımından dolayı yüreğine ve emeğine sağlık sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
  16. Süper bir görüntü üzeri ne kadar güzel kızarmış, tadını da hayal edebiliyorum ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. oo süper bir görüntü pratik de
    flanı merak etmişimdir mutlaka deneyeceğim
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  18. hepinizin tek tek guzel yorumlari icin cani gonulden cok tesekkur ederim
    cogunuzun benzettigi gibi evet ayni sutlaca benziyor
    pepelam ilham gelmisken durma :)

    uzerinin kizarmasina gelince bizim burdaki firinlar gazli alti ayri ustu ayri oldugu icin ,bunu ben ustunu acip kizarttim
    ama normal kfirinlarin ayarini yuksek acinca olur sanirim
    nasil firinda sutlac yapiliyorsa ayni sekil uygulaniyor bunda
    ve cok basit

    YanıtlaSil
  19. selam
    Öznur cuğum ellerin dert görmesin nefis bir tat paylaşmışsın yine süpersin:)
    bende denenecekler arasına kayıt ettim bile
    bu arada bloğumda senin elmalı yıldız milföylerin yapılış aşamalarını verdiğin resmi paylaştım çünki ben ayrıntılı resim çekememiştim ama şekli anlatmak için birşey yapmam gerekliydi bende senden alıp ayrıntı resmini ekleyiverdim umarım bir sakıncası yoktur canım haber vermekde geciktim iki gündür misafirlerim vardı kusuruma bakma emi:)
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık değişik ve güzel olmuş
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.
    Bende deneyeceğim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  22. öznurum 100 üstünden 100 aldı:)) ve en kısa zamanda yapılması gerek değil mi? harikasın canım

    YanıtlaSil
  23. Fırında muhallebi tadında nefis ve pratik bir tarif olmuş. Görüntüsü zaten tadını da belli ediyor. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Öznur'um merhaba canımmm.harika görünüyor ellerine sağlık hoş bir tarif olmuş.denemek lazım hemen:)canım ben kısa bir ara vermiştim yoktum yenı döndüm bloğuma ve daha fazla ayrı kalamadım:)sanada gelınce hemen yorum bıraktım dıye hatırlıyorum acaba gelmedi mi?çok değişik tarifler eklenmiş ben gelmeyeli,hepsine göz attım hepsi birbirinden nefisss görünüyor canım.yüreğine emeğine sağlık.görüşmek üzere tatlım sevgilerr

    YanıtlaSil
  25. Uff çok güzel duruyo. Benim de denemem lazım.

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık görüntü harika ....

    YanıtlaSil
  27. canımmm benim sevgili öznurum.ellerine sağlık balım.bu ne şahane bir görüntü.bak resimlerine ve sunumlarına hayran kaldığım blogcanlarımdan biri de sensin.ellerine sağlık balım.inan şahane bir görüntü.yani şu görüntüye kimse hayır diyemez inan bana

    YanıtlaSil
  28. Üzeri kazandibi tatlısına benziyor çok güzel kızarmış ellerinize sağlık
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Hem pratik hemde çok lezzetli görünüyor.Denemek için sabırsızlanıyorum:)Elinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Ben bunu hemen denerim.Sütlü tatlı kızımın en sevdiği tatlıdır. görüntüde şahane ! ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  31. Bu nefis bir şey! Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Bende sütlaca ve Almayada cok sevilen cheesecake'ke benzettim üzerinin hafif yanikligi nefis bir aroma katmistir pastaya eline saglik

    YanıtlaSil
  33. değişik bir tat olmuştur kesin.
    lezzetli görünüyor.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  34. Harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  35. harika duruyor! milföy ile pudingin dokusu bir arada, gerçekten yakışır hem biraz tuzlu ile tatlı da bir arada enfes oluyor! yok cidden bayıldım ben tarife...

    YanıtlaSil
  36. Harika görünüyor kesinlikle,ben zaten yanıkk sütlaç,kazandibi vs. bayılırım.Demek Farnsızlar da yanık lezzetler seviyormuş?
    Kesinlikle deneyeceğim,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  37. ayy ne kadar güzel tam damak tadima göre canim cekti milföy olsaydi hemen denerdim.Yarina kaldi artik.Harika görünüyor.ELLERINE SAGLIK...saglikla kal

    YanıtlaSil
  38. Canım bugün senin o kadar çok tarifini kaydettimki anlatamam zaman zaman yemek veya farklı tarifleri uygular ya derin dondurucuya atarım hazır olur veya sırayla yaparım ikramlık olur bugün de yine sezsiz sedasız tariflerinden print alıp uygulayacağım inşallah. Not. mutlaka kimden almışsam belirtirim yanlış anlaşılmasın çünkü bende kendi tarifiymiş gibi yazanlara çok kızanlardanım.aldıklarım soslu yaprak sarması, makarna pastası, milföylü muhallebi tartı.. çok teşekkürler kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  39. Bes yildir burdayim inan hiç yemedim bunu :) etrafimda yapanda olmadi ama goruyordum hep fransiz magazalarinda. Bende bir gun deneyeyim bir frnasiz sitesinde tarifi vardi bir arkadas vermisti onu deneyecektim. Seninkide ayni satin alinanlar gibi duruyor, ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil