7 Kasım 2010 Pazar

PATLICANLI VE KABAKLI BEĞENDİ


Hunkar begendiyi cok yaparim ,daha oncedende tarif vermistim
patlicanli ve kabakli begendiyi ise
birgun isten gelirken ne yapsam diye dusunurken evde bikac patlican var hunkar begendi yaparim dedim
eve geldimki 1 tanecik patlican varmis :) ee simdi ne yapcak aklimada koymustum
biliyosunuz mutfakta carelerimiz tukenmez baktim bikac kabak vardi aklima hemen Pepelam geldi :)
O citir kasede tavuklu kabak begendi  yapmisti dedim bende hem kabak hem patlican yapim bakalim nasil olcak diye
Veee sonuc mu?
harika oldu kabak sevmeyenler icin super bir tarif (ozelllikle esim icin :))
pepelamdan gorup deneyen mutlaka olmustur ,tabi onun sunumu citir kasede,istereseniz sizde citir kase icerisinde yapabilirsiniz
eger denemediyseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


Kullanilan Malzemeler:
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 yemek kasigi un
3 yemek kasigi tereyeg
2 su bardagi sut
yarim su bardagindan fazla kasar peyniri
Tuz, karabiber
biraz muskat cevizi rendesi

kiymali sos icin:
250 gr kıyma
1 tane sogan 
1 tane domates rendesi
1 yemek kasigi salça (domates+biber salçası)
Tuz, pul biber,karabiber
3-4 yemek kasigi sıvı yag

Tarifin Hazirlanisi:
Patlicanlari ocaga koyup kozluyoruz, kabuklarini soyup ince ince kiyiyoruz
kabaklari yikayip rendeleyip bir tavada azcik yag koyup arada karistirarak kavuruyoruz
besamel sos icin bir tavaya yagi koyup ,unuda koyup az kavuruyoruz,uzerine yavas yavas sutu dokuyoruz ,unlar topaklanmadan sutu tamamen koyduktan sonra uzerine kasar peyniri rendesi koyup karistirip en son muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiber atip koyulasana kadar karistiriyoruz
kiymali sos icin bir tavaya sıvı yaği koyup uzerine kucuk dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz üzerine kiymayi koyup biraz kavurduktan sonra domates rendesi ve salça koyup kiyma iyice pisende kadar kavuruyoruz en son tuz, biber,karabiber koyup karistiriyoruz
kozlenmis patlican ,kavrulmus kabak ve besamel sosun hepsini birlikte karistirip
servis tabağına begendiden biraz koyup uzerine hazırladığımız kıymalı sosu dökerek servis yapıyoruz.
AFIYET OLSUN...







30 yorum:

  1. Harika ellerine sağlık befis olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor pratik çözümlü ve yaratıcı bir tarif olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Mmmm ellerine sağlık canım,harika gözüküyor..
    Hem patlıcan,hem kabak güzel fikir aslında..
    Pepelamızın,çıtır kasede kabak beğendili tavuk sotesi,zaman zaman gözümün önüne geliyor :) ve hatta gitmek bilmiyor :)
    Bir fırsat bulup,pardon cesaretimi toparlayıp denemek kısmet olmadı..
    Ama inşallah bayram dönüşü Allah kısmet ederse,ilk projem o olacak:)
    Lezzetinden %100 eminim..
    Afiyet şifa olsun sizlere,hayırlı geceler diliyorum.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Fiiyüüv! :) ıslık efekti..

    YanıtlaSil
  5. Kabaklı hiç denemedim ama görüntüsünden nefis olduğu belli oluyor. Ellerinize sağlık, umarım deneyebilirim. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. nefis bir tarif paylasmisin bizimle,
    ellerine saglik canim
    güzel bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  7. hem kabak beğendiyi hemde patlıcanlı olanı ayrı ayrı seviorum.. birleşince tadları nasılda güzel olmuştur.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. valla fikir süper tadıda eminim güzeldir
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım yüzde yüz lezzet!

    YanıtlaSil
  10. O kadar iştah açıcı ve lezzetli duruyor ki ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyo ellerinize sağlık hünkar beğendi bi tarafa tabağınıza bittim.SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canı9m benim nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık Öznurcuğum..
    sevgili pepelanın bahsttiğin tarifini bende çok beğenmiştim denemek nasip olmadı ama çok hoştu..
    senin beğendinde pek hoş emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. benim de çoğu zaman öyle olur. Aklıma koyarım şunu yapayım şu vardı diye bir de bakarım ki dolaba ya o malzeme tamamen bitmişş ya da senin de dediğin gibi bir tane kalmış :) ama mutfakta çareler tükenmez haklısın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Öznurcuğum,o sepeti ve hatta tüm renklerini sana gönderebilirim :) Ama Paris'e nasıl gönderilir bilmiyorum..:) Daha önce yurtdışına kargo göndermişliğim yok açıkçası..Ama varsa bir yolu bi şekilde göndermek isterim.Çok ciddiyim..
    Veya Türkiye'ye geldiğin zaman,veya Türkiye de bir adres yolla bana,sepetleri gönderiyim sana :)
    Sevgilerimle canım..
    Mutlu günler haftalar olsun..

    YanıtlaSil
  16. Öznurcum,
    Kesinlikle çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Kabak ve beşamel ikilisini genelde kabak ogreten olarak yapardım.Tarifini deneyeceğim.
    Buarada benim kısa bir zaman sonra Paris seyahatim var.Önerebileceğin adresler olursa çok sevinirim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hünkar beğendi çok severim.Şu anda okuldan gelmiş aç bilaç duran biri için de başlı başına nefis bir görüntü:)
    ellerinize sağlık.

    Bu arada bekleriz fuar zamanı Türkiye'ye!
    Dediklerinizde haklısınız ama eğer fransızcanız varsa yada iyiyse oradaki fr yayınları okuaybilseniz ne güzle olur.Çünkü çeviri yayınlar kitabın ruhunu alabiliyor bir eseri kendi dilince okuyabilmek cidden başka oluyor.
    En en gözdem Fransızca çok şanslısınız bu arada:)
    kolaylıklar dilerim.selamlar.

    YanıtlaSil
  18. öznurcum hep klasik laflar ama gerçekten de nefis olmuş :)
    eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Patlıcanı çok seviyorum haliyle patlıcanlı yemekleride sunum çok şık olmuş ellerinize sağlık
    Sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  20. Öznur'um bu nasıl birr güzellik yınee.nefis görunuyor.damak tadıma cok uygu bır tarıf olmus ellerine sağlık canım denemeye değer hatta hemen denemek lazım:)sevgiler

    YanıtlaSil
  21. oy oy oyyy bu nasıl bi güzelliktir böyle:)))ellerine kollarına sağlık canım benim 100 puan verdim valla:)
    çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. Oldukça iştah kabartıcı enfes bir görüntü, bu iki güzel sebze nefis bir miks olmuş ellerine sağlık tatlım.. Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  23. Fotoğraflar süper,insanın iştahını açıyor,ellerine sağlık ben de denemiştim Pepela'dan çok güzel oluyor gerçekten de ...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. nefis görünüyor ellerine sağlık canım... Hele şu talın ucundaki hali ye beni diyor afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  25. nefis görünüyor ellerine sağlık canım... Hele şu talın ucundaki hali ye beni diyor afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  26. humm ça m'a l'air délicieux..
    Bravo pour la présentation! :)
    Bonne journée

    YanıtlaSil
  27. Beğendiyi her türlü beğenen ben, en kısa zamanda bu halini de deneyeceğim. Çok şık görünüyor, ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. sarımutfakta beğendi:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  29. arkadaşım hayırlı akşamlar.harika bir görüntü ellerine sağlık.AMA EN ÇOK TABAĞINI SEVDİM.PARDON TABAĞINA BAYILDIM RESMEN.SUNUMUNDA HARİKA CANIM.ZATEN BİLİYORSUN MUTFAKTAKİ ŞAHANELİĞİNE OLAN BEĞENİMİ.MİNTİDEN SEVGİLER CANIM.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  30. Merhaba çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil