21 Kasım 2016 Pazartesi

Kakaolu Pandispanya Tarifi


 



Kızımın isteği üzerine doğum günü için yaptığım prenses pastamız😍
Pastanın tüm yapımını videoya çekemedim ama pasdispanya yapımını  videoya çektim👍🏼
Pandispanya tarifi isteyenlere kesin tavsivemdir😉



 



Kakaolu Pandispanya Tarifi


Malzemeler:

💫5 tane yumurta

💫1 su bardağı toz şeker

💫Yarım su bardağı su

💫Yarım su bardağı nişasta

💫1 su bardağı un

💫3 yemek kaşığı kakao

💫1 paket kabartma tozu

💫1 paket vanilya


Yapılışı:

💫İlk olarak yumurtanın sarısı ve beyazlarını ayrı kablara ayırın. 

💫Yumurta beyazının içine çok az tuz atıp mikserle şanti kıvamında olacak şekilde baya çırpın. 

💫Yumurta sarısının içine şeker, vanilya çok az ılık sudan koyup çırpın, ara ara kalan ılık suyu ekleyerek iyice köpürtün. 

💫Un,kabartma tozu,nişasta ve kakaoyu içine eleyip spatula ile alttan üstten olacak şekilde iyice karıştırın. 

💫Köpürtülen yumurta beyazını az az olacak şekilde kakaolu hamurun içine ekleyin, karıştırırken alttan üstten yavaşça karıştırarak birbirine yedirin (hızlı karıştırırsanız yumurta beyazı söner güzel sonuç alınmaz)

💫Tamamen karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın içine döküp kalıbı bikaç kez tezgaha vurun içindeki kabarcıkları gitmesi için.  

💫Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek kabarıp pişene kadar yaklaşık 30-40 dk kadar pişirin. 

💫Fırından çıkardıktan sonra keki tamamen soğumaya bırakın.

💫Soğuyan keki ister 2ye isterseniz 3e bölüp istediğiniz şakilde pasta yapabilirsiniz. 

Not:Benim kullandığım kalıp 26 cm 2ye böldüm ama siz biraz küçük boy kalıpla pişirip rahatlıkla 3e bölebilirsiniz.  

Afiyet Olsun...




 


 



Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder