Kakaolu Pandispanya Tarifi
Malzemeler:
💫5 tane yumurta
💫1 su bardağı toz şeker
💫Yarım su bardağı su
💫Yarım su bardağı nişasta
💫1 su bardağı un
💫3 yemek kaşığı kakao
💫1 paket kabartma tozu
💫1 paket vanilya
Yapılışı:
💫İlk olarak yumurtanın sarısı ve beyazlarını ayrı kablara ayırın.
💫Yumurta beyazının içine çok az tuz atıp mikserle şanti kıvamında olacak şekilde baya çırpın.
💫Yumurta sarısının içine şeker, vanilya çok az ılık sudan koyup çırpın, ara ara kalan ılık suyu ekleyerek iyice köpürtün.
💫Un,kabartma tozu,nişasta ve kakaoyu içine eleyip spatula ile alttan üstten olacak şekilde iyice karıştırın.
💫Köpürtülen yumurta beyazını az az olacak şekilde kakaolu hamurun içine ekleyin, karıştırırken alttan üstten yavaşça karıştırarak birbirine yedirin (hızlı karıştırırsanız yumurta beyazı söner güzel sonuç alınmaz)
💫Tamamen karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın içine döküp kalıbı bikaç kez tezgaha vurun içindeki kabarcıkları gitmesi için.
💫Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek kabarıp pişene kadar yaklaşık 30-40 dk kadar pişirin.
💫Fırından çıkardıktan sonra keki tamamen soğumaya bırakın.
💫Soğuyan keki ister 2ye isterseniz 3e bölüp istediğiniz şakilde pasta yapabilirsiniz.
Not:Benim kullandığım kalıp 26 cm 2ye böldüm ama siz biraz küçük boy kalıpla pişirip rahatlıkla 3e bölebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder